Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Arest preventiv, arest la domiciliu şi control judiciar pentru bărbaţii bănuiţi de contrabandă cu ţigări

Cei trei bărbaţi bănuiţi că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în contrabanda cu ţigări au primit măsuri preventive diferite. Astfel, unul dintre ei, respectiv cetăţeanul moldovean, a primit arest preventiv, un altul control judiciar, iar cel de-al treilea a primit arest la domiciliu. Soluţia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea nu este definitivă, atât procurorii cât şi inculpaţii putând face contestaţii.

(…). Dispune arestarea preventiva a inculpatului – Albot V. (…), pe o durată de 30 de zile, începand cu data de 13 februarie 2020 şi până la data de 13 martie 2020(…)”, se arată în hotărârea instanţei.

Pentru alt inculpat s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 30 de zile. Instanţa i-a impus să respecte o serie de obligaţii. Dacă le va încălca măsura preventivă îi va fi înlocuită cu o altă mai dură. (…) dispune faţă de inculpatul Iacob N. (…) măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 30 zile, cu începere de la 14 februarie 2020 – ora 03.35 până la data de 14 martie 2020. Obligă inculpatul ca pe durata controlului judiciar să respecte obligaţiile prevăzute de art. 215 alin.1 lit. a – c şi alin.2 lit.a, b, c Cod pr.penală: – să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi – Serviciul supravegheri judiciare , conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; – să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi din cauză (…)”, se mai arată în aceeaşi hotărâre.

Cel de-al treilea inculpat a primit arest la domiciliu tot pentru o perioadă de 30 de zile. „(…) dispune faţă de inculpatul Badiu Fl (…) măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile (…) pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii : – să nu părăsească imobilul unde locuieşte, respectiv satul Hanul Conachi, comuna Fundeni judeţul Galaţi, fără permisiunea organului judiciar; – să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu ceilalţi din cauză (…). Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, se mai precizează în decizie.

Reamintim că cei trei au fost reţinuţi joi, după o acţiune a politiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, Biroul Teritorial Vrancea. În aceeaşi zi s-au făcut şi 12 percheziţii, şase dintre ele numai în locaţii din Focşani. În timpul percheziţiilor, politiştii au ridicat peste 170 de pachete cu ţigări, dispozitive folosite la fabricarea acestora, peste 18.000 lei, câteva sute de euro, dar şi lire sterline. De asemenea, au fost ridicate şi 15 telefoane mobile care vor fi supuse unor percheziţii informatice. Celelalte şase pecrcheziţii au vizat locaţii din Buzău (5) şi Bârlad (1). Anterior efectuării percheziţiilor, mai exact în seara zilei de 12 februarie a.c., politiştii de la Crimă Organizată Vrancea au prins în flagrant un cetăţean moldovean, care a şi fost arestat în dosar, în timp ce vindea altor doi cetăţeni din Galaţi 110 cartuşe cu ţigări de contrabandă contra sumei de 7.300 lei. Contrabandiştii sunt în atenţia poliţiştilor din anul 2019, iar la audieri au ajuns 15 persoane, 11 dintre ele având calitatea de suspect, după cum ne-au spus surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?