Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Din cauza liberalilor din CA, angajații din Spitalul județean ar putea rămâne fără salarii

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, dr. Mihai Nedelcu, avertizează că salariații instituției ar putea rămâne fără salarii. Avertismentul vine după ce cei trei 3 membri ai Consiliului de Administrație (CA), numiți de Ministerul Sănătății, au refuzat să avizeze bugetul Spitalului Județean Sf Pantelimon pentru a fi trimis spre aprobare ministerului. Vă redăm mai jos textul integral al comunicatului remis presei de Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, dr. Mihai Nedelcu.

„Având în vedere importantă plății salariilor angajaților Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani și a furnizării serviciilor publice de sănătate, pe luna februarie, pentru cetățenii județului Vrancea, urmare a desfășurării ședinței ordinare a Consiliului de Administrație de astăzi, 11.02.2020, va comunicăm următoarele:

În data de 11.02.2020, a avut loc ședința Ordinară a Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență Sf Pantelimon Focșani, convocată statutar, la care au luat parte, domnul Nedelcu Mihai, Președintele CA, doamna Ana Maria Dimitriu și domnul Epure Alexandru Ciprian, desemnați prin Ordinului Ministerului Sănătății nr. 64/20.01.2020’’, în calitate de membri ai Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență Sf Pantelimon Focșani;

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din 11.02.2020 s-a aflat AVIZAREA bugetului de venituri și cheltuieli pentru luna februarie 2020, pentru acest punct de pe ordinea de zi membrii PNL opunându-se, cu consecința imposibilității trimiterii bugetului la ministerul sănătății, APROBĂRII de către MS și angajării de cheltuieli de către instituția spitalicească. Nici plata salariilor personalului medical, nici achiziția de medicamente și materiale sanitare, nici achitarea facturilor la utilități, nu se vor realiza din acest moment.

Aduc la cunoștință membrilor CA, desemnați de MS, că AVIZAREA bugetului de venituri și cheltuieli al spitalului de către CA înseamnă în fapt doar un mod de a lua la cunoștință despre bugetul instituției ce trebuie trimis către organul decident și anume Ministerul Sănătății, care este ordonatorul principal de credite ce APROBĂ bugetul unității sanitare.
Toate documentele acestei ședințe ordinare de CA au fost trimise în termen legal, în speță Ministerului Sănătății, organul care i-a desemnat, încă din dată de 06.02.2020, înregistrate cu nr. 5894, prin urmare puteau fi consultate în voie până la dată ședinței.

Transmit cu părere de rău tuturor salariaților Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Pantelimon” Focșani, că deși mi-am îndeplinit atribuțiile atât eu, managerul unității cât și echipa executivă aflată până ieri la conducerea spitalului, că, din păcate, nu-și vor putea primi salariile, întrucât isteria și disperarea obținerii unui post de conducere la cel mai mare spital din județ, primează la trei reprezentanți de marca ai PNL Vrancea.

Lipsa de cunoștințe medicale, lipsa de cunoștințe legale și manageriale, lipsa de empatie totală cu personalul medical care nu-și va putea plăti ratele și nu-și va putea trimite copiii la școală și mai ales lipsa de empatie cu pacienții care trebuie tratați, au făcut ca în secolul XXI, să fie singurele lucruri pe care le pot spune despre concetățenii mei, membrii în conducerea PNL Vrancea. Să vă fie rușine că puneți interesele personale mai presus decât interesele publice printr-o mascaradă care se vrea a ascunde adevăratele intenții“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?