Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Minge” de foc văzută de un localnic, pe cerul din Bordești

Un localnic din comuna Bordești susține că pe 4 februarie, în jurul orei 02:20, a văzut pe cer un obiect straniu, ce se asemăna cu o minge de foc, ce a luminat cerul de parcă era zi. Dinu Hermănel, cel care a văzut ce s-a întâmplat pe cer, ne-a povestit că în mijlocul nopții s-a trezit și a văzut că afară era lumină ca și cum era zi. A ieșit în grabă și a văzut pe cer o minge de foc, de culoare galben spre alb, ce avea în prelungire un fel de coadă și cobora. „Deodată m-am trezit și am văzut prea multă lumină afară. Eu dorm mai ușor, mai atent cu ce se întâmplă prin curte, pe afară și de asta am văzut. Era lumină în casă de ziceai că este zi, deși era două dimineața. Am ieșit repede afară și m-am uitat să văd ce se petrece. Eu stau exact lângă drumul național și în fața casei mele sunt lămpile de la iluminatul stradal. Vă spun că becurile de la stâlpi erau parcă niște lumânări în comparație cu lumina ce radia afară. Era de culoare galben – alb. Am fugit repede în spatele casei deoarece spre Dumitrești se vedea pe cer o minge de foc care cobora și avea lângă ea un fel de coadă. Mingea de foc era mai sus pe cer, nu tocmai sus, era poziționată oblic. Am stat afară și așteptam să aud ceva, un bubuit ca și cum ar cădea pe pământ”, a spus Dinu Hermănel, zis Nea Nelu, așa cum îl cunoaște toată lumea de la Bordești.

Menționăm că Dinu Hermănel este același localnic care ne-a furnizat informațiile din 2014, atunci când în plină iarnă, pe un viscol cumplit, a observat la Bordești, aceeași lumină puternică ce s-a dovedit ulterior a fi un meteorit ce a căzut în acele locuri. Întreaga poveste a meteoritului din 2014, poate fi vizionată accesând linkul – https://bit.ly/2OwRFnJ

6 minute de foc

Nea Nelu regretă că nu a avut telefonul cu el pentru a surprinde fenomenul de pe cer, însă totul a durat puțin, până s-a dus în stânga și dreapta prin curte să vadă mai bine ce se petrece, a dispărut mingea de foc în jurul orei 02:27. Se minuna de cât de lumină putea fi și aștepta să audă ceva, un zgomot, o bubuială, un vuiet, ceva, însă…nimic. Nici măcar câinii nu au lătrat. „Nu îmi venea a crede cât de lumină putea fi. Nu s-a auzit nimic, cum ar fi un vuiet, sau altceva, sau să fi lătrat câinii. Sincer nu știam ce să fac, dacă apucam să îi fac măcar o fotografie era altceva. Am și răcit cât am stat afară că am ieșit în pijamale direct. La două noaptea buimac din somn ieși afară din casă, nu te gândești să iei prima dată telefonul după tine să fotografiezi. Eu dau noaptea telefonul mai încet la volum, închid internetul și uite păcat că nu am reușit să fac o poză măcar“ , a mai spus Dinu Hermănel.

Nea Nelu a mai văzut în anul 2014 un meteorit, însă atunci a fost o lumină puternică și cam atât, nu ca acum, când a avut timp suficient să o studieze pe cer, încât a văzut și codița mingii. Consideră că ar fi căzut prin zona Bordeștiului, pe undeva. În ceea ce privește distanța, i s-a părut că mingea de foc era foarte aproape de casa lui, mai exact în dreptul casei vecinei, însă ia în calcul și varianta să fi fost o iluzie optică și de fapt mingea să fi căzut la sute de kilometri distanță. „Știți că acum câțiva ani, tot iarna, pe o vijelie cu ninsoare, tot la Bordești, am văzut un meteorit căzând. Atunci a fost doar o lumină puternică și la revedere, că nu prea am avut timp să o văd foarte bine. Acum a fost altceva. Eu cred că a căzut pe aici pe aproape, sincer așa cred eu, dacă nu e așa, eu sunt degeaba. Era în dreptul vecinei mele Mariana Răducan. Acum ce să spun, poate fi și iluzie optică cu privire la distanță. Putea fi aici la Bordești pe islazul vacilor, putea fi la sute de kilometri distanță. Eu așa am perceput cu vederea“, a completat Dinu Hermănel.

Noapte „iluminată“

Mingea de foc văzută de localnicul din Bordești ar fi luminat cerul încât becurile de pe stradă păreau niște lumânări. Nu știe exact ce a fost, că o fi fost cometă, meteorit sau altceva, însă se teme de faptul că ar fi provocat un dezastru acolo unde ar fi căzut. „Mie nu mi-a trebuit să deschid becul deloc deoarece era ca ziua. Lumina de afară era peste tot, eu mă uitam și căutam să văd unde este luna pe cer. A fost ceva, meteorit, cometă, ceva din cer căzut, tare mi-e frică că nu s-a dezintegrat până jos și unde a căzut a făcut prăpăd. Intensitatea luminii de afară era așa de mare încât becurile de la Mariana de pe stradă și de mai sus se vedeau ca niște lumânări“ se îngrijorează Dinu Hermănel.

A mai văzut și altcineva?

Bordeșteanul se gândește că poate dacă facem publică această știre, vor fi persoane care au văzut și ele fenomenul de pe cer și împreună, putem pune cap la cap mai multe informații ce ne-ar conduce spre a afla ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 4 februarie. „Am fost un pic cam în urmă. Trebuia să dau drumul la comentarii pe Facebook chiar dacă nu aveam o poză și sigur au fost oameni care au văzut la fel ce am văzut eu. Se găsește cineva sigur care a făcut o poză sau o filmare. Nu știu ce a fost înainte de intervalul 02:21 de minute deoarece eu de atunci am văzut. A durat un pic până m-am dat eu jos din pat, până am ieșit afară. Și deja de la 02:27, a căzut și s-a întunecat la loc“, a mai zis Dinu Hermănel.

Pe Nea Nelu îl bate gândul să caute bucăți din meteorit. „Cât sunt eu de în vârstă, m-aș duce până acolo să văd unde a căzut. Știu că se iau bani mulți pe un meteorit căzut, însă nu am eu norocul să fac bani din piatră căzută din cer“, se amuză Nea Nelu.

În arhiva cotidianului Monitorul de Vrancea, mai avem un articol scris în anul 2015, atunci când în pădurile Vrancei au căzut bucăți dintr-un meteorit, afirmație făcută de Andrei Răzvan, doctor inginer geolog, specialist în meteoriți de la Muzeul Județean Gorj, știre ce a făcut înconjurul României și a fost preluată de toate publicațiile scrise și TV – https://bit.ly/38gcUC9

Atât în anul 2014 și 2015, sunt dovezi, filmări sau fotografii, însă de data aceasta momentan nu avem nicio probă prin care să dovedim dacă cele spuse de Nea Nelu sunt adevărate, însă vă rugăm pe voi, cititorii Monitorului de Vrancea, să verificați pe camerele dumneavoastră de supraveghere dacă în intervalul orar 02:20 – 02:27, în dimineața de 4 februarie, observați ceva straniu pe cer. Dacă le găsiți, vă așteptăm să dezbatem subiectul pe larg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?