Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: ,,Ziua Internaţională a Cititului Împreună” la Biblioteca municipală Adjud

Biblioteca municipală Adjud s-a alăturat campaniei de promovare a lecturii, sărbătorind pe 5 februarie, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Mareşal Al .Averescu’’, Colegiul Naţional ,,Emil Botta” şi Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Balș”, Ziua Internaţională a Cititului Împreună”-ZICI 2020. În România acest eveniment special, dedicat lecturii cu voce tare, a fost iniţiat de Grupul Citim Împreună România (CIR).

Astfel, elevii cls. a IX – a, F, îndrumaţi de prof. Rodica Urdă şi cls. a X-a C, coordonaţi de prof. Tatiana Apostu de la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Balș”, au citit ,,O scrisoare pierdută” de Ion Luca Caragiale.

În acelaşi timp, elevii clasei a IX-a B, îndrumaţi de prof. Violeta Botezatu, au citit schiţa ,,Tren de plăcere” de Ion Luca Caragiale.

De asemenea, elevii clasei pregătitoare, îndrumaţi de prof. înv. primar Marinela Buculei de la Şcoala Gimnazială ,,Mareşal Al. Averescu’’, au citit ,,Gelsomino răspunde la apel, bagă un gol și se descurcă frumușel” din volumul ,,Gelsomino în ţara mincinoșilor’’ de Gianni Rodari. Elevii clasei a III-a B, coordonaţi prof. înv. primar Tudorița Lazaschievici, au citit ,,Vecinilor să nu le dai de știre că glasul tău coace pere-n neștire” din acelaşi volum .

În cadrul activităţii, elevii clasei a VI-a A, coordonaţi de doamna profesoară Violeta Roşu de la Colegiul Naţional ,,Emil Botta”, au citit din Enciclopedia elevului: Pământul, iar elevii clasei a VI-a B, îndrumaţi de prof. Cătălin Buchidău, au citit din volumul ,,Proverbe, zicători, ghicitori’’ de Ilie Barangă şi Lucian Pricop.

Director, Prof. Tatiana Valea

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?