Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Bărbatul care a vrut să facă SEX forţat cu fosta soacră, i-a INCENDIAT acesteia locuinţa

Bărbatul de 56 de ani din judeţul Neamţ, trimis de curând în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol, faptă comisă asupra fostei soacre, i-a incendiat femeii şi locuinţa. Fapta de distrugere a fost comisă în urmă cu câteva zile, perioadă în care el se afla în arest la domiciliu şi, teoretic, nu ar fi avut ce să caute prin Odobeşti. „La data de 3 februarie a.c., ora 10.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Odobești au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat din comuna Jariștea, despre un incendiu localizat la un imobil situat pe strada Ștefan cel Mare din orașul Odobești. După lichidarea incendiului, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au stabilit sursa probabilă a incendiului-foc deschis, iar cauza probabilă, acţiune intenţionată. În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Odobești la data de 5 februarie a.c., a fost identificat un bărbat de 56 de ani, din comuna Oniceni, județul Neamţ bănuit de incendierea cu intenţie a imobilului. Cercetările efectuate au relevat faptul că pe fondul unei stării conflictuale cu persoana vătămată, bărbatul ar fi incendiat cu intenţie imobilul. Faţă de acesta, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie propus pentru aplicarea măsurii arestării preventive”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Sursele noastre spun că bărbatul a făcut acest lucru pentru că fosta soacră nu ar fi vrut să-şi retragă plângerea în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru tentativă la viol. Ieri, barbatul a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă şi a primit mandat pentru 30 de zile. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Focsani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului – B (…) VIOREL, cercetat în stare de arest la domiciliu dispusă în altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi violare de domiciliu (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.02.2020 şi până la data de 06.03.2020 inclusiv. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 06.02.2020”, au decis magistraţii.

Arestat la domiciliu, plecat mereu de acasă

La momentul comiterii infracţiunii de tentativă la viol s-a cerut arestarea bărbatului, dar propunerea a fost respinsă de instanţă şi s-a dispus măsura controlului judiciar. Parchetul a făcut contestaţie, dar nici la instanţa superioară nu s-a admis cererea de arestare preventivă, ci s-a dispus măsura arestului la domiciliu în loc de cea a controlului judiciar. Nici această măsură nu l-a constrâns mai mult pentru că aproape de fiecare dată nu era găsit acasă de poliţiştii care mergeau să-l verifice. Astfel, poliţia a cerut de mai multe ori înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv şi într-un final cererea a fost admisă la finele lunii trecute. Mandatul de arestare preventivă nu a fost emis de îndată întrucât bărbatul a avut posibilitatea să facă contestaţie, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Vrancea. A primit termen pe data de 10 februarie a.c., timp în care el a mers şi a incendiat casa fostei soacre.

În ceea ce priveşte infractiunea de tentativă la viol, fapta a fost comisă în după-amiaza zilei de 21 noiembrie 2019. Atunci el a pătruns

fără drept în locuința persoanei vătămate și, prin amenințări cu un obiect contondent și prin acte de violență a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta.

Din anchetă a rezultat că bărbatul locuia la o fermă de pe raza comunei Jariștea, iar în perioada septembrie-octombrie 2019 a avut o relație cu fiica persoanei vătămate. Relația s-a încheiat pentru că bărbatul era agresiv. În ziua în care a încercat să-și violeze fosta soacră, inculpatul era la fermă cu alte două persoane cărora le-a spus că intenționează să meargă la locuința fostei iubite pentru a se împăca cu aceasta, iar în cazul în care femeia îl va refuza, el își va da foc în fața ei. Zis și făcut. După ceva timp inculpatul a plecat către casa fostei concubine care locuiește împreună cu mama sa. A pătruns fără drept în locuința celor două. În momentul în care l-a văzut, fosta concubină a fugit în culturile de viță de vie din spatele casei, lăsându-și mama singură în casă. Fără motiv, inculpatul a început să-și lovească fosta soacră, să o amenințe cu un cuțit. A lovit-o apoi de un perete și a trântit-o la pământ unde i-a tras pantalonii și a încercat să întrețină relații sexuale cu ea. La scurt timp în casa victimei a ajuns o altă fiică și soțul acesteia, cei doi îndepărtându-l pe inculpat. La audieri, el nu a recunoscut comiterea faptelor.

Sursa foto: Banatul Azi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?