Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Handbal, Liga Națională – Vasluienii au câștigat după o ciudățenie de final!

* CSM Vaslui – CSM Focșani 2007 23-22 (9-11)

 

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Pătru – 1, Cozorici, Popovici, Miroiu – 5, Țuțu, Hrimiuc – 1, Mocanu , Rață – 3, Nuțu, Marijanac – 3, Eros – 1, Gramatic, Sladic – 4, Mănescu – 4.

CSM Vaslui: Pralea, Dragon, Cumpănici, Khadkevich – 1, Farcaș – 4, Cîrcea – 3, Petrila, Polocoșer – 1, Erhan, Karamyshev – 2, Amihăesii – 1, Carali – 1, Acatrinei – 9, Iozu, Petrea, Voinea – 1.

 

          Handbaliștii focșăneni au pierdut într-un mod ciudat meciul disputat duminică, în deplasare, cu CSM Vaslui. Deznodământul partidei a fost decis în ultimul minut în care s-a intrat cu 21-21, iar focșănenii au marcat golul de 22-21, prin Pătru, în minutul 59 și 20 de secunde. Din săritura în urma căreia a marcat, Pătru a căzut și a rămas inert pe parchetul sălii, alături de un jucător vasluian. În loc să oprească jocul pentru a vedea cât de gravă este accidentarea, arbitrii au lăsat meciul să continue, vasluienii au repus repede, în tensiunea partidei Țuțu nu a observat că Pătru este căzut în careul advers, a intrat în teren și a devenit, fără să-și dea seama, al optulea jucător focșănean în joc.

Arbitrii au oprit faza în curs, l-au eliminat pe Marocico (????), jucător care nu greșise cu nimic, și au dictat lovitură de la 7 metri împotriva CSM 2007 apreciind că oaspeții au încercat să întârzie jocul! Vasluienii i-au dat gol lui Cloșcă și au egalat, nu se știe cu câte secunde până la final, pentru că în Sala de la Vaslui tabela de cronometrare a meciului a fost, evident, dereglată. Focșănenii au plecat în ofensivă, dar în loc prelungească atacul până când arbitrii ar fi indicat joc pasiv, Mănescu s-a grăbit, a șutat, mingea a deviat din blocaj, a fost luată de un jucător al gazdelor care a trimis-o în poarta părăsită de Cloșcă atunci când în atac al intrat al șaselea jucător! Imediat după ce s-a făcut 23-22, arbitrii au fluierat finalul meciului. După ce cronometru doar ei și cu observatorul știu, pentru că nici din teren nici din tribună nimeni nu a înțeles.

Până atunci, meciul decursese conform așteptărilor: aspru, cu un grad de asprime în plus din  partea gazdelor, cu focșănenii la conducere, uneori și cu 4 goluri, până în minutul 47, după care au intrat în ceea ce Dalibor Cutura numea ”o gaură neagră” și nu au mai marcat până în minutul 54! Timp suficient ca gazdele să treacă la conducere și în minutul 56 să aibă 21-19! Focșănenii au marcat de trei ori, au preluat conducerea cu 22-21 după care a urmat povestea ciudățeniei de final despre care am vorbit la începutul textului. Pot fi disecate lucrurile din perspectiva arbitrilor, a observatorului, a oaspeților, dar rezultatul nu mai poate fi întors! După opinia mea, a fost viciere de rezultat! Dar opinia mea, aceeași cu a multora dintre suporterii focșăneni care au încurajat echipa în Sala din Vaslui, nu contează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?