Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Doctorul Mihai Nedelcu: Ședința CA al Spitalului Județean Focșani, convocată de cei 3 liberali, este nelegală

Președintele Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului Județean de Urgență “Sf Pantelimon” Focșani, medicul Mihai Nedelcu, i-a trimis ieri o scrisoare ministrului Sănătății, Victor Sebastian Costache, în care arată că ședința convocată de reprezentanții ministerului în CA-ul spitalului, pentru data de 5 februarie, este nelegală. Mihai Nedelcu explică de ce din punct de vedere legal această ședință extraordinară nu poate avea loc și îi cere ministrului Sănătății să analizeze mandatul de reprezentare al celor 3 liberali în Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență Focșani.

Medicul Nedelcu mai solicită ministrului să ia măsurile legale pentru participarea reprezentanților Ministerului la ședința convocată în data de 11 februarie. Vă redăm în continuare conținutul integral al acestei adrese:

          „-În data de 29.01.2020, în calitate de Președinte, am convocat Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon, Focșani, în ședința ordinară cu ordinea de zi atașată.

-Contrar prevederilor Regulamentului de Organizare și Funcționare, am primit prin intermediul secretariatului o invitație la o ședința  în care sunt înscrise pe ordinea de zi subiecte nelegale ca fond și formă.

-Reiterez că, Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani este constituit și funcționează pe lege, de la apariția Legii nr. 95/2006 și ca atare, juridic, nu se poate constitui un consiliu de administrație care există și funcționează.(…).

-Ca atare, având în vedere actele care reglementează activitatea Consiliului de Administrație, este nelegală o hotărâre de constituire a unui  organism colegial emisă de el însuși.

-De asemeni, vă aduc la cunoștință că subiectele pe care reprezentanții instituției pe care o conduceți le propun a fi discutate, în ședința din 5 februarie, sunt  nelegale și ca atare, nu pot face obiectul unor hotărâri.

-Am transmis Ministerului Sănătății invitațiile la ședința ordinară din 11 februarie 2020, motivat de faptul că reprezentanții Ministerului Sănătății au refuzat să comunice Președintelui Consiliului de Administrație, orice dată de contact.

          Având în vedere cele de mai sus, vă solicit să analizați mandatul de reprezentare al doamnei Ana Maria Dimitriu, domnului Epure Alexandru Ciprian și domnului Cozma Dragoș Cătălin, desemnați prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 64/20.01.2020, membri ai Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență Sf Pantelimon Focșani, și să luați măsurile legale pentru participarea reprezentanților Ministerului la ședința din dată de 11.02.2020, având în vedere că în dată de 05.02.2020 nu mă aflu în țară“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?