Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Aproximativ 23 milioane euro pentru modernizarea DJ 205B

Aproximativ 23 de milioane de euro vor costa lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 205 B Dumbrăveni – Gugeşti – Popeşti – Urecheşti – Budeşti – Coteşti – Blidari – Bonţeşti – Dălhăuţi – Faraoanele – Râmniceanca – Beciu – Odobeşti. Este vorba de implementarea proiectului de investiții ”Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T”.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1. ”Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”. În proporție de 85% este vorba de fonduri europene, 13% de la bugetul național și 2% este cofinanțarea locală. „Lucrările efective de execuție la DJ 205B, între localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti, vor începe anul acesta. Prin implementarea proiectului se vor moderniza 29,7 km, se vor reabilita şi moderniza şapte poduri, ceea ce va duce creşterea gradului de siguranţă rutieră și la creşterea vitezei de deplasare pe sectorul de drum judeţean reabilitat cu 62%. Vor fi efectuate lucrări de refacere a marcajelor, a indicatoarelor rutiere, prin realizarea parapetelor metalice cu nivel de protecţie ridicat, prin realizarea semnalizării verticale şi orizontale. Pe acest drum vor fi amenajate 20 de staţii, din cauza condițiilor tehnice de amplasare, care vor deservi transportul public de călători. Termenul de finalizare a proiectului este 31 august 2020“, se arată într-un anunț al Consiliului Județean Vrancea.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii august 2019, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări pentru proiectul de investiții mai sus amintit. Contractul a fost atribuit antreprenorului general Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău – SC SPEDITION UMB SRL Bacău și SC TEHNOSTRADE SRL Bacău, prin liderul SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău, în urma licitației publice, care a avut drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, în ceea ce privește prețul ofertei și perioada de garanție a lucrărilor. Perioada de garanție acordată de constructor este de 120 de luni (10 ani).

Vor fi efectuate următoarele lucrări: Modernizarea prin refacerea completă a structurii rutiere pentru 29,7 km din drumul judeţean DJ 205B; Lucrări de reabilitare ale celor 7 poduri existente, cu păstrarea suprastructurii actuale sau cu înlocuirea suprastructurii, după caz; Construirea unui pod nou; Amenajarea a 60 de staţii care vor deservi transportul public de călători; Execuţia a 40.485 mp trotuare pe toată lungimea drumului din intravilan; Execuţia a 370 m parapete de protecţie; Montarea a 347 indicatoare rutiere; montarea a 219 bucăţi indicatoare cu leduri – semnalizare luminoasă; Execuţia a 88,4 km marcaje longitudinale; Amenajarea a 37 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic. Beneficiari direcţi ai acestui proiect vor fi locuitorii oraşului Odobeşti și ai comunelor Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Coteşti, Cîrligele, Vîrteşcoiu, aproximativ 38.000 persoane.

Mai trebuie știut că administrația județeană are în derulare lucrările de execuție la patru drumuri de interes județean, finanțate prin Programul Operațional Regional. Valoarea totală a acestor patru investiții este de aproximativ 238 milioane de lei, adică aproximativ 52 milioane de euro. Beneficiari sunt peste 90.000 de locuitori ai județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?