Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Tenis – Se anunță un an de referință!

La Focșani, tenisul de câmp are bogată tradiție ca rezultate și competiții de anvergură. Are o tradiție veche și în practicarea acestui sport din care a plecat în lumea mare a tenisului excepționalul Adrian Voinea, fostul elev al altui om de excepție al tenisului, George Bucuroiu. Fără acumulările anterioare, probabil că marele talent al lui AdrianVoinea avea să devină mai greu valoare incontestabilă. Focșaniul are, de la începutul anilor 90 ai secolului trecut, un complex de terenuri care au atras mereu copii și tineri pentru învățare și performanță, alte categorii de practicanți ai tenisului, pentru agrement sau dezvoltare personală.

Construite prin strădania lui Gerge Bucuroiu, mentor, antrenor, manager, promotor de mare calitate, cele șase terenuri din Sud sunt și acum mediul în care cresc prin și pentru tenis numeroși copii care într-o zi pot deveni mari campioni! Aceleași terenuri sunt și suportul material care face posibilă continuarea, de ani mulți, a turneului internațional ”Vrancea Trophy- Trofeul CJ Vrancea și al Municipiului Focșani” unde au venit ani la rând jucători, acum vin jucătoare din toată lumea la unul dintre turneele care fixează Focșaniul pe harta tenisului mondială a tenisului. În 2019, ca și anii anteriori, la Focșani a fost Vrancea Trophy, turneu inițiat cu mulți ani în urmă de regretatul George Bucuroiu și continuat de fiul acestuia, profesorul și antrenorul Răzvan Bucuroiu.

A fost grație insistenței, eforturilor impresionante, frumoasei ”nebunii” a acestuia, care nu a lăsat să se piardă o moștenire de suflet și de mare onorabilitate pentru Focșani. Răzvan Bucuroiu a reușit să obțină în continuare susținerea Consiliului Județean Vrancea și a Municipalității focșănene, a multor sponsori pe care i-a convins să-i fie alături prin calitatea lucrării sale. Cred că dacă a reușit în 2019 va reuși și în 2020 să continue să organizeze Vrancea Trophy.

Iar faptul că celor doi mari oameni de tenis evocați la începutul textului – Adrian Voinea și George Bucuroiu, le-au fost acordate titlurile de Cetățean de Onoare al Municipiului Focșani poate fi un semn bun în acest sens. În planul performanței sportive, tenisul focșănean a avut un 2019 bun – înainte de toate prin prestațiile Mariei-Daciana Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007, la U 14 și lui Rareș Rugină, de la Tenis Club Focșani, la U 12. Iar debutul fulminant de an al Mariei-Daciana Ciubotaru – campioană la dubu și vicecampioană la simplu la recent încheiatele Campionate Naționale de Iarnă U 16 anunță un an 2020 de referință în tenisul focșănean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?