Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Atletismul, ca și în 2019, se anunță a fi la nivel înalt și în 2020!

Atletismul vrâncean este, de câțiva ani încoace, sub superba dominație a excepționalei și polivalentei Claudia Prisecaru. De-ar fi și doar atât și ar fi suficient pentru a spune că atletismul este foarte bine reperezentat în Vrancea – la nivel de performanță internă și internațională. Este meritul Claudiei de a nu fi renunțat atunci când părea că nu mai are ce face pe aici, pe acasă, de a munci cum doar pe ea am văzut-o muncind, de a reveni și a da apoi măsura imensului ei talent pentru alergări. Este meritui ei de a fi știut să lucreze așa cum i-a cerut valorosul profesor Cristi Orza și a ști să aleagă, atunci când a avut posibilitatea opțiunii, clubul care avea să-i ofere tot ce-i trebuia pentru a face performanță: siguranță finaciară, finanțarea cheltuielilor pentru sănătate, refacere, participare la concursuri, inclusiv internaționale – CSM Focșani 2007.

A trecut la senioriat iar acum accelerează pregătirea pentru obținerea locului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, ca reprezentantă a României la 3000 metri obstacole, proba ei de suflet cum însăși a definit-o. În ianuarie și la începutul lui februarie va alerga în trei curse de 3000 metri, concursuri puternice, ca variantă pregătitoare pentru 3000 obstacole – de două ori, la Budapesta, o dată, la Bratislava. Iar la capătul curselor de pregătire, până în august își va fi câștigat locul pentru Olimpiadă!

Strălucirea performanțelor Claudiei Prisecaru nu pune, însă, în umbră, alte performanțe, de mai mică anvergură, dar care înseamnă foarte multă muncă, uneori de ani de zile, făcută cu profesionism de profesori antrenori, cu talent și încredere în ceea ce pot, de atleți și atlete de la cele mai mici vârste, gen ”Grădinița doamnei Rodica” sau grupul Violetei Zaharia, apoi celălalt grup de atlete mai avansate, al lui Fănel Iliescu, de la Unirea Focșani.

De atleții formați și crescuți la Adjud de profesorii Gheorghe Catrinescu, la sigurul club privat de atletism din Vrancea, Camelia Petrea, Sorin Crăciun sau Ioan Ciortan, de la CSS Focșani, fiecare dintre acești reputați antrenori având în trecut, în prezent, dar vor avea cu siguranță și în viitor, campioni sau medaliați național. Sau între sportivii plecați de aici, performeri internaționali. Cum remarcabili sunt atletele și atleții focșăneni de la CSS Focșani și LPS Focșani, pregătiți de profesorii Marius Batog și Gabriel Alexandrescu, multipli campioni ai României, inclusiv la categorii de vârstă mai mari decât a lor. CSM Focșani 2007 are secție de atletism ce tinde spre marea peformanță, Claudiei Prisecaru alăturându-i-se o altă atletă foarte talentată, Corina Ilinoiu, sprintera care a reprezentat România la Festivalul Olimpic al Tineterului European.

Am descris un tablou al atletismului vrâncean din anul 2019, care va fi, probabil, la fel de impresionat și în 2020 pentru că va avea cel puțin aceleași culori ale talentului, muncii, rezultatelor. Ca să închei în aceeași notă, optimistă, să mai spun că la sala de atletism a CS Unirea Focșani, pistele de la stadioanele Milcovul din Focșani și la cel din Adjud sunt locuite de un entuziasm cuceritor la concursurile organizate cu participarea antrenorilor și profesorilor din județ și a sute de concurenți. Atletism este un sport care, până la urmă, nu duce lipsă de ceea ce se numește arie de selecție. Și, cum se vede, nici de performanțe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?