Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Noii inspectori școlari agreați de PNL au fost avizați de Minister

Noii inspectori școlari agreați de PNL și propuși de conducerea ISJ Vrancea, Dorin Cristea și Daniela Marchitan, au primit aviz favorabil din partea Ministerului Educației. Conform surselor noastre, doar 8 inspectori își vor începe activitatea începând cu semestrul II al anului școlar 2019-2020, deoarece la limba franceză, niciun cadru didactic nu a acceptat oferta politică a conducerii ISJ. Inițial, ca soluție de rezervă, gurile rele spuneau că va fi numită inspector, Narciza Marin, fina inspectorului școlar general, Dorin Cristea, însă aceasta nu se regăsește pe lista cu inspectorii avizați. În data de 18 decembrie, cei doi șefi ai ISJ Vrancea, fără să treacă propunerea prin Consiliul de Administrație al ISJ Vrancea, așa cum spune legea, au schimbat 9 inspectori școlari, „după bunul lor plac“. Pe 20 decembrie, înainte de Crăciun, au primit decizie de schimbare din funcție următorii inspectori școlari:

Amalia Chirtoc – învățământ preșcolar

Gabriela Scutaru – limba engleză

Adriana Bratu – limba franceză

Afrodita Morunglav – geografie

Aurora Lefter – învățământ special

Mihaela Simion – activități extrașcolare

Mihaela Fiștoc – învățământ profesional și tehnic

Mihail Fâsan – management resurse umane

Mariana Dascălu – istorie și socio-umane; de menționat că la începutul lunii decembrie, aceasta și-a dat demisia din funcția de inspector

La numai câteva zile, inspectorii gândiți în laboratoarele PNL-ului au primit aviz de instalare pe funcție, iar aceștia sunt:

Daniel Gherasim – management resurse umane

Tincuța Zahariuc – învățământ profesional și tehnic

Cătălin Mocanu – activități extrașcolare

Gurgu Marilena – limba engleză

Eugen Mihăilă – istorie și socio-umane

Mihaela Dogaru – învățământ preșcolar

Petronela Bernovici – învățământ special

Elena Pătrunjel – geografie

Un aspect important pe care Ministerul îl trimite Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, este următorul: „precizăm că vă revine responsabilitatea verificării îndeplinirii condițiilor legale existente privind încetarea detașării inspectorilor școlari, conform prevederilor legale, a motivării și justificării oportunității încetărilor solicitate. Obținerea avizului MEC nu vă exonerează de aceste responsabilități.“ În aceste condiții, ținând cont că totul s-a făcut pe repede înainte, fără a se lua decizia în Consiliul de Administrație, este posibil să asistăm la o serie de surprize în ceea ce privește foștii și noii inspectori școlari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?