Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Deputatul Tîlvăr: Soarta vrâncenilor din Marea Britanie nu îmi este indiferentă

Angel TÎVĂR: “În județul Vrancea, pe care îl reprezint în Camera Deputaților, există un număr mare de cetățeni care au decis să se stabilească, să lucreze sau să studieze în Marea Britanie. Soarta lor nu îmi este indiferentă, de aceea, în spiritul bunei colaborări pe care am avut-o, de-a lungul vremii, cu E.S. Andrew Noble, l-am invitat pe ambasadorul Regatului Unit la București la o discuție despre felul în care rezultatul alegerilor din 12 decembrie 2019 va influența situația românilor care trăiesc acum în Regatul Unit”.

„Știu că incertitudinea care a durat ani de zile vis-a-vis de felul în care se va petrece Brexit-ul a creat, de multe ori, îngrijorare în ceea ce privește viitorul românilor din Marea Britanie, dar și a familiilor rămase în țară“, a afirmat domnul Angel Tîlvăr.

Astfel, convorbirile au vizat modalitatea prin care românii pot să aplice pentru ”settled status” înainte de limită, precum și necesitatea ca problemele care s-ar putea ivi, după expirarea termenului limită, să fie prevenite.

Totodată, situația legală și relațiile dintre firmele deținute de români în Regat și autorități, situația românilor fără domiciliu stabil în Uniunea Europeană sau perspectiva colaborării dintre țările noastre în programe de cercetare științifică (ex. Horizon 2020) au reprezentat alte teme aflate pe agenda întâlnirii.

Oficialul român a subliniat că: “Este extrem de importantă, în continuare, informarea corectă și clară a românilor despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană și despre consecințele sale. Aș vrea să cred că toate instituțiile statului român vor continua să se preocupe îndeaproape de respectarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie și că un Brexit ca cel votat pe 12 decembrie 2019, este în avantajul lor.”

Comunicat de presă

16 decembrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?