Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Gabriela Firea: Orban dă dovadă de superficialitate în a trata actul de guvernare la nivel naţional, cât și guvernarea locală

Primarul Capitalei, Gabriel Firea, a afirmat că prim-ministrul Ludovic Orban dă dovadă de „superficialitate în a trata actul de guvernare la nivel naţional, cât şi guvernarea locală”, declaraţie făcută după ce şeful Executivului a susţinut că pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante „sunt aproape egale cu zero” în Bucureşti.

Gabriela Firea a anunţat la Digi 24 că va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta „fiecare obiectiv de investiţie”, precizând că Prelungirea Ghencea, la care s-a referit prim-ministrul duminică, este un obiectiv al Ministerului Transporturilor. „Toate cele afirmate de domnia sa nu au nicio legătură cu realitatea din teren. E clar că ori nu citeşte, nu se informează sau nu are consilieri buni. Voi organiza (…) o conferinţă de presă, în care voi lua fiecare obiectiv de investiţie în parte şi voi spune cu dovezi, cu acte, cu documente cum am preluat acel obiectiv, la 10-15 la sută, şi unde am ajuns – peste 90 la sută la foarte multe obiective de investiţii. Ca să vedeţi cât de proastă pregătire profesională are domnul Orban: se referea la Prelungirea Ghencea; acela este un obiectiv de investiţii al Ministerului Transporturilor, deci domnia sa, prin CNAIR, va trebui să se ocupe de acel obiectiv de investiţii. (…) Domnul Orban este un premier superficial şi îmi pare rău să spun acest lucru, pentru că vom simţi cu toţii”, a spus Gabriela Firea într-o intervenţie la postul tv.

Gabriela Firea a adăugat că Ludovic Orban, la întrebarea despre pensii, salarii şi investitori străini şi români, a răspuns că trebuie schimbat primarul general al Capitalei. „Presa l-a întrebat ce face cu pensiile, ce face cu salariile, cum atrage investitorii străini şi români şi domnia sa a spus: ‘Trebuie să o schimbăm pe Gabriela Firea’. Cu asta se va ocupa şi, din nefericire, vor avea de suferit toţi românii. Nu am ce replică să-i dau, decât că prin astfel de comportamente nu se rezolvă problemele nici din Bucureşti şi nici din ţară. 15 ani de zile, PNL a condus RADET-ul, PNL a condus Direcţia de Investiţii, Direcţia de Infrastructură, Direcţia Economică în Primăria Capitalei. Am găsit jale, iar acum în trei ani eu trebuia să rezolv toate neîmplinirile din Bucureşti din ultimii 30 de ani. Nu este corect”, a mai afirmat primarul general al Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mai declarat că „licitaţia pentru tramvaie a fost legală şi transparentă”, precizând că „presiunile publice sunt incorecte”. „În ceea ce priveşte licitaţia privind cumpărarea celor 100 de tramvaie (…), este de neînţeles cum mai mulţi actori politici fac declaraţii cu privire la o licitaţie care este în curs, despre care CNSC trebuie să dea într-un număr de zile un răspuns, o licitaţie pe fonduri europene care a fost supravegheată şi monitorizată încă din prima zi atât de organismele naţionale, cât şi de cele europene. Nu există niciun dubiu că tot ce s-a întâmplat până acum a fost mai mult decât legal şi transparent, iar toate aceste presiuni publice sunt incorecte. Nu vreau să spun mai multe lucruri. În postarea domnului preşedinte Tăriceanu sunt foarte multe inexactităţi, pe care eu le-am lămurit într-un comunicat de presă, nu există niciun document care să releve faptul că şase din 13 membri ai Comisiei au fost de acord şi restul nu, deci aceste lucruri nu s-au întâmplat, nu ştiu de unde îşi ia informaţiile domnul Tăriceanu, nu ştiu de unde se inspiră, cert este că ceea ce a scris în postare nu este adevărat iar instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria”, a declarat Gabriela Firea, duminică, la Antena 3.

Ea a afirmat că niciun primar nu are cum să impună unei comisii de licitaţie „cine să câştige, ce naţionalitate să aibă o companie”, adăugând că „nu se va accepta niciodată la Bruxelles să se creeze avantaje pentru producătorii autohtoni”. Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a solicitat primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să asigure o procedură transparentă pentru licitaţia de achiziţionare a unor tramvaie, amintind că cele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?