Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Case sparte, hoţi trimişi în judecată

Doi tineri din comuna Boloteşti, unul dintre ei minor, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ambii sunt acuzaţi că au comis trei astfel de infracţiuni.

Unul dintre ei are 19 ani, iar celălalt 17 ani. Din ancheta procurorilor a rezultat că în noaptea de 20/21 noiembrie 2017, cei doi au pătruns prin efracţie într-o locuinţă din comuna Boloteşti şi au furat o maşină de spălat rufe, o butelie şi un aragaz, bunuri ce au fost ulterior vândute pe bani puţini.

Tot ei, şi tot la finele lunii noiembrie 2017, noaptea, au intrat fără drept într-o altă casă din aceeaşi comună şi au plecat şi de aici cu bunuri de valoare. Conform rechizitoriului, păgubitul a spus că îi lipseşte un cuptor cu microunde, o maşină electrică de tuns iarba, dar şi un un cleşte folosit în pomicultură.

Văzând că le-a mers de două ori, băieţii şi-au mai încercat norocul şi a treia oară. Astfel, în noaptea de 1 spre 2 decembrie 201, au spart o altă casă tot din Boloteşti şi au furat o butelie, un aragaz, o plită electrică, un flex dar şi un rotopercutor. După cele trei spargeri pe care le-au dat, anchetatorii au reuşit să le ia urma, iar după documentarea activităţii infractionale s-a dispus trimiterea lor în judecată. La audieri, ei au recunoscut comiterea faptelor.

Tot pentru furt calificat au mai fost trimişi în judecată şi alţi trei bărbaţi, tot din Boloteşti, dar într-un alt dosar. Unul dintre ei are 45 de ani, iar ceilalţi doi au 19 ani. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea a câte două infracţiuni de furt calificat. Procurorii arată în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a celor trei că, într-o noapte din perioada 12-21 iulie 2017, au mers pe proprietatea unei persoane vătămate, situată în extravilanul comunei Jariştea, şi au furat 30 de spalieri.

Pentru că au reuşit o dată, cei trei şi-au încrecat norocul şi a doua oară, respectiv în noaptea de 21/22 iulie 2017, atunci când au mers în aceeaşi bucată şi au sustras 13 spalieri. Audiaţi fiind ei nu au negat că sunt autorii celor două infracţiuni de furt calificat reţinute în sarcina lor.

Ambele dosare se vor judeca la Judecătoria Focşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?