Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sală de sport modernă și bloc de locuințe sociale, la Cîrligele

Primăria Cîrligele va construi o sală de sport multifuncțională care va funcționa pe lângă Școala Generală Mihai Sîmbotin din localitate. În acest scop, administrația locală are în derulare proiectul „Transformare sediu școală veche Cârligele în anexă școală, demolare anexe și construire și dotare sala de sport aferentă școlii „Mihail Sâmbotin”, Cârligele“, în valoare de 1.659.523 lei. Finanțarea este asigurată prin Fondul de Dezvoltare și Investiții(FDI), ca urmare a intervențiilor permanente făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Avem în derulare un proiect de investiții ce vizează construirea unui teren de sport modern cu gazon sintetic și nocturnă, completat cu un loc de joacă pentru copii. Astfel, peste drum de magazinul cu materiale de construcții a lui Florin Stoica din satul Cârligele, se va construi în viitorul apropiat un complex format din teren de sport multifuncțional“, a afirmat primarul Ștefan Moscu.

Edilul șef din Cîrligele a anunțat că primăria va construi și un bloc de locuințe sociale finanțat din fonduri de la Guvernul României prin Programul de construire de locuințe sociale derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale. „La Cârligele se lucrează în mod permanent pentru dezvoltarea comunei și după investițiile în infrastructura de drumuri, școli, grădinițe, apă, canalizare, cămine culturale a sosit vremea și pentru construirea unui bloc de locuințe sociale. Este vorba de un bloc P+1 format din apartamente și 4 garsoniere“, a afirmat Ștefan Moscu. Acesta a adăugat că la toate proiectele derulate în localitate a beneficiat de sprijinul permanent al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Vă reamintim că Primăria Cîrligele a finalizat lucrările la proiectul de investiții privind construirea unui pod din beton armat în Punctul „Chiru“, pe drumul comunal Cîrligele-Dălhăuţi. Primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu, a anunțat că această investiție a fost finalizată în zece luni de zile. „Construcția podului din beton armat a început în luna august 2018, iar zece luni mai târziu am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții“, a precizat primarul Ștefan Moscu. Proiectul de investiţii „Pod din beton armat peste pârâul Dălhăuți, punct Chiru, comuna Cîrligele, județul Vrancea“ are o valoare de 2,1 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Primarul Ștefan Moscu a mai anunțat că au fost finalizate două investiții finanțate din fonduri europene: ,,Modernizare sediu Grădiniță pentru copii și Centru de Asistență după Programul Școlar din satul Cîrligele“ și ,, Modernizare drumuri de interes local“. Edilul șef din Cîrligele a reamintit că în luna iulie 2018 a semnat la sediul AFIR Constanța un nou contract de finanțare cu o valoare de peste 500.000 euro prin care școlile din satele Blidari și Dalhăuți vor fi reabilitate și dotate corespunzător. „Pentru a putea obține finanțarea am solicitat de la Ministerul Educației schimbarea destinației celor 2 școli în cămine culturale pentru o perioadă de 5 ani, urmând ca cele două clădiri să fie redate circuitului educațional după ce se vor termina lucrările, în funcție de numărul de copii de vârstă școlară din cele două sate“, a precizat Ștefan Moscu.

Primarul comunei Cîrligele a susţinut în continuare că accesarea unor finanțări oferite de Uniunea Europeană reprezintă singura modalitate de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, care, în marea lor majoritate, nu beneficiază de fonduri proprii pentru modernizarea infrastructurii locale.

Sursa foto: Facebook/Stefan Moscu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?