Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

300 de femei vor lua parte la o expediţie exclusiv feminină pentru studierea poluării cu plastic a oceanelor

O echipă exclusiv feminină se pregăteşte să navigheze în cadrul unei misiuni de doi ani în jurul lumii pentru a studia cauzele poluării cu plastic a oceanelor şi soluţiile contra acestei probleme, relatează joi Press Association. Echipajul ”eXXpedition Round the World” va pleca la data de 8 octombrie din portul Plymouth, situat în sudul Marii Britanii, şi va naviga prin unele dintre cele mai importante şi diverse medii marine de pe planetă.

Misiunea va străbate inclusiv patru dintre cele cinci vortexuri oceanice cunoscute pentru acumularea unor cantităţi mari de plastic, dar şi regiunea arctică, la bordul ambarcaţiunii ”S.V. TravelEdge”, ce are o lungime de aproximativ 22 de metri. Expediţia va fi condusă de activista de mediu Emily Penn. 300 de femei se vor alătura echipajului misiunii, de-a lungul diverselor etape ale călătoriei. Aproape 10.000 de femei din toată lumea au aplicat pentru a lua parte la expediţie.

Participantele au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani şi provin din peste 30 de state. Printre acestea se numără cercetătoare, artiste, producătoare de film, medici şi actriţe. ”Provocarea pe care o reprezintă poluarea cu plastic cu care se confruntă oceanele noastre este una globală şi pentru abordarea acesteia va fi nevoie de o armată inspirată de persoane pasionate, calificate şi cu experienţă”, a afirmat Penn. ”Misiunea noastră ‘eXXpedition Round the World’ este o oportunitate unică de a construi o imagine cuprinzătoare a stării mărilor noastre, efectuând în acelaşi timp cercetări atât de necesare care stau la baza unor soluţii practice şi eficiente pentru a combate poluarea oceanelor”, a adăugat ea.

În timpul expediţiei vor fi efectuate cercetări ştiinţifice atât pe apă, cât şi pe uscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?