Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Un fond privat de vânătoare din Vrancea angajează rangeri

Un fond privat de vânătoare din Vrancea caută tineri pentru ocuparea unor posturi de ranger, care să asigure supravegherea și monitorizarea fondului cinegetic. Anunțul de angajare postat de fondul de vânătoare respectiv arată că sunt căutați tineri cu pregătire militară sau sportivă, care să facă față cerințelor pe care le presupune acest post. Candidații trebuie să aibă aptitudini sportive și abilități militare deosebite, să dețină cunoștințe de prim ajutor și să cunoască limba engleză la nivel mediu. În ceea ce privește studiile, sunt preferați absolvenți de liceu militar, liceu sportiv, Academie Militară sau Academie de Studii Sportive. „Pricipalele îndatoriri sunt organizarea fondului cinegetic și paza vânatului, astfel încât să contribuie la menținerea echilibrului natural între speciile de vânat prădător și cele de vânat plantivor”, se arată în anunțul de angajare.

Rangerul trebuie să asigure paza fondului privat de vânătoare pe suprafața de 16.000 ha, să mențină relații de bună vecinătate cu locuitorii din împrejurimi, cu autoritățile locale și autoritățile naționale abilitate să efectueze controale, să mențină o comunicare permanentă cu administratorul fondului, să trimită rapoarte săptămânale asupra evoluției fondului și să propună soluții pentru problemele specifice din teren. Alte obligații din fișa postului se referă la participarea și organizarea de partide de vânătoare individuale sau colective, combaterea dăunătorilor speciilor de vânat, asigurarea hranei vânatului, prevenirea și combaterilor bolilor speciilor de vânat, realizarea de construcții și amenajări vânătorești, evaluarea și selecționarea vânatului, organizarea recoltării vânatului, dar și popularea și repopularea fondului de vânătoare.

În schimb, rangerii vor fi dotați cu cel mai modern echipament special autorizat: vestimentație pentru toate sezoanele, armament autorizat, diverse instrumente de lucru în teren, dronă foto-video, ATV. Rangerii vor urma un curs autorizat de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, recunoscut național și în toate țările care au aderat la Convenția de la Haga. Programul de lucru este în ture, iar cazarea va fi în cabanele de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?