Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Vrâncenii, încurajați de polițiști „să își asume în permanență un rol activ în viaţa comunităţii“

Conducerea IPJ Vrancea a mulțumit instituțiilor și cetățenilor din satele Mahriu și Petreanu, comuna Poiana Cristei, cu care polițiștii au colaborat în acțiunea de prindere a bărbatului evadat vinerea trecută de la un punct de lucru din Golești al Penitenciarului Focșani. „Poliţia vrânceană transmite mulțumiri Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, Direcției Operațiuni Speciale, reprezentanților mass-media și cetăţenilor din satele Mahriu și Petreanu, de pe raza comunei Poiana Cristei, pentru sprijinul oferit în zilele de 20 și 21 septembrie a.c., cu ocazia activităților specifice desfășurate în vederea depistării deținutului evadat dintr-un punct de lucru al Penitenciarului Focșani. Încurajăm pe această cale populația să își asume în permanență un rol activ în viaţa comunităţii!“, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Vrancea.

Reamintim că un bărbat de 39 de ani, încarcerat în Penitenciarul Focşani, a evadat vineri după-amiază de la un punct de lucru situat pe raza comunei Goleşti. El a fost prins sâmbătă seara. Acesta a fost localizat la o stână situată pe raza satului Petreanu, din comuna Poiana Cristei. Zona în care a fost găsit este împădurită şi greu accesibilă, iar la vederea poliţiştilor, bărbatul nu a opus rezistenţă.

Înainte cu aproximativ trei ore de a fi prins, Vasilică Ciobotaru, care era condamnat pentru omor calificat, a mai comis două infracţiuni, în afară de cea de evadare. Conform informaţiilor primite de la anchetatori, bărbatul a intrat peste o femeie în casă, a agresat-o şi i-a luat 180 lei. Mai mult, el ar fi încercat să o şi violeze.

După ce a fost prins, evadatul a fost dus la Penitenciarul Focşani pentru a-şi ispăşi pedeapsa pentru care a fost condamnat. Totodată, anchetatorii continuă verificările în cazul fugii sale pentru a stabili cu exactitate traseul urmat de acesta, scopul plecării, dar şi pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat în casa femeii din comuna Poiana Cristei peste care a intrat şi căreia i-a luat banii, după ce a agresat-o şi a vrut să o violeze. El urmează să fie tras la răspundere şi pentru aceste fapte.

Vasilică Ciobotaru a ajuns în Penitenciarul Focşani pe când avea aproximativ 25 de ani, fiind condamnat pentru omor calificat. În ianuaarie 2005, el a violat şi omorât o femeie de 73 de ani din comuna Boghești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?