Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Emisiunea de mărci poştale ”Magellan, 500 de ani de la începutul călătoriei în jurul lumii” – de marţi în magazinele Romfilatelia

Emisiunea de mărci poştale „Magellan, 500 de ani de la începutul călătoriei în jurul lumii” va fi introdusă în circulaţie, începând de marţi, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, emisiunea de mărci poştale este realizată în contextul aniversării a cinci secole de la începutul expediţiei lui Magellan. „Marele explorator a pornit pe 20 septembrie 1519 cu o flotă de cinci nave care a parcurs distanţa până în Brazilia ca apoi să urmeze coasta Americii de Sud spre Patagonia. Până în octombrie 1520 a ajuns la ceea ce este acum cunoscut sub numele de Strâmtoarea Magellan. (…) Călătoria îndrăzneaţă şi ambiţioasă în jurul lumii a lui Magellan, iniţial parcursă în căutare de bogăţii şi glorie personală, le-a oferit europenilor mult mai mult decât simple condimente din Insula Spice. (…) Datorită expediţiei lui Magellan, cunoaşterea geografică europeană a înregistrat un salt spectaculos. Nu numai că a găsit un ocean cu o întindere de neimaginat, până atunci necunoscut pentru europeni, dar a descoperit, de asemenea, că suprafaţa globului pământesc, regăsită în hărţile elaborate, era mult mai mare decât se credea. În sfârşit, deşi în acel punct al istoriei nu se mai susţinea că pământul era plat, circumnavigarea de către Magellan a globului a discreditat în mod empiric teoria medievală”, se arată în comunicat.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 7 lei este prezentată personalitatea celui mai mare navigator din Epoca marilor descoperiri geografice, Fernando Magellan. Coliţa nedantelată cu valoarea nominală de 28,50 lei ilustrează un fragment din harta lui Ortelius, datată 1589, coasta de vest a Americii de Sud şi nava Victoria. Peste corabie, este plasat un glob pământesc stilizat, înconjurat de înscrisul „500 de ani de la începutul călătoriei în jurul lumii”, reprezentând călătoria transglobală a expediţiei lui Magellan. În partea stânga-sus a coliţei este portretul lui Magellan suprapus peste o timonă stilizată.

Emisiunea de mărci poştale „Magellan, 500 de ani de la începutul călătoriei în jurul lumii” este completată de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 8 timbre, o vinietă şi o coliţă nedantelată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?