Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Paradă de modă cu copiii salariaților de la Artifex

Copiii salariaților de la Artifex au organizat, ieri, o paradă de modă în care au prezentat creațiile realizate în tabăra de vară. Evenimentul a fost organizat la Resort Laguna din Focșani unde fetițele au prezentat costumele pe care le-au desenat în tabără iar băieții au expus leagănele construite. Alături de copii s-au aflat părinții sau bunicii acestora, care au putut admira pe ecrane desenele copiilor, animațiile realizate în tabără de cei mici. Tabăra de vară a copiilor a fost finanțată de Artifex și a avut ca scop dezvoltarea gândirii creative a copiilor, prin arte, arhitectură, design vestimentar. Organizatorii care au avut grijă de copii au arătat că tematica taberelor au fost apa, aerul, pământul și focul, adică cele patru elemente care leagă omul cu natura și cu cerul. La tabără au participat 90 copii, cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani. Inițial au fost înscriși 120 de copii dar pe parcurs unii s-au retrs. În final au rămas patru grupe, care au mers în tabăra de la Tg. Secuiesc începând cu luna iulie până în august.

Cei mai impresionați au fost părinții care nu se așteptau la asemenea rezultate de la o tabără de șapte zile, fără smartphone sau tabletă, în care copiii și-au ales programul activităților. Dar copiii care s-au întors acasă le-au schimbat opiniile. „A fost o experiență frumoasă, fetița mea ar vrea să mai meargă, dacă se poate. Au învățat lucruri noi. Pentru fetița mea a fost prima tabără, nu credeam că se va descurca, mă gândeam că voi pleca a doua zi după ea. Acasă butona toată ziua telefonul dar în tabără nu a mai avut nevoie de el, organizatorii au știut să le capteze atenția, să facă diferite lucruri de care copiii au fost foarte încântați. De exemplu, fata nu a dansat niciodată dar când a venit din tabără știa cinci dansuri”, ne-a spus Nicoleta Crăciun, mama fetiței Andra Maria.

Programul stabilit de organizatori în tabără a fost divers, cu activăți în aer liber, excursii la lacul Sf. Ana dar și activități în interior. Pentru unii dintre copii a fost o experiență care le poate stabili viitorul, calea pe care vor merge în continuare. „Băiatul meu a fost în prima grupă care a mers în tabără, a nimerit o vreme ploioasă dar au avut activități foarte interesante organizate în tabără, nu s-au plictisit. Cel mai important lucru a fost că le-a fost luat telefonul. Au stat șapte zile fără telefon și le-a fost foarte bine. Am comunicat cu ei prin intemediul domnilor organizatori. A fost foarte bine penru copii, condițiile de cazare au fost foarte bune, copiii au fost foarte încântați, fetițele au stat separat de băieți. A fost o joacă interesantă pentru ei, organizatorii au fost foarte princepuți în a le capta atenția. Când a venit acasă băiatul mi-a spus că vrea să devină arhitect pentru că domnii organizatori le-au explicat atât de bine și au făcut lucruri foarte interesante”, ne-a spus Costelia Baban, mama lui Răzvan.

Tabăra de vară a fost finanțată de compania Artifex, o idee diferită față de cadourile de sărbători sau petrecerile organizate de companiile mai mari. Johann Kammermaier, general manager Artifex, ne-a spus că intenția companiei a fost de a oferi ceva angajaților, de a veni în sprijinul lor în perioada verii, când copiii sunt în vacanță. „Ideea taberei de vară a pornit din dorința de a face ceva pentru salariații noștri, cei care aduc plus valoarea companiei, iar copiii sunt foarte importanți pentru ei. Am dorit să îi ajutăm pe salariați făcând un gest pentru copiii lor. Pentru orice părinte copiii sunt foarte importanți. Atunci am avut ideea să facem o tabără de vară, și am vrut să facem mai special, mai creativ. Am dorit să facem ceva special pentru oamenii din compania noastră”, ne-a spus Johann Kammermaier, general manager Artifex. Compania a ales o firmă specializată în jocurile pentru copii și dezvoltarea creativității lor, cei care au stabilit programul activităților care au fost organizate cu copiii. La final, Artifex va realiza o expoziție de fotografie cu creațiile copiilor, imagini care vor fi expuse în interiorul fabricii de confecții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?