Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Trei vrânceni ARESTAȚI după ce au fost prinși în flagrant vânzând droguri

Trei bărbaţi au fost arestați preventiv, ieri, după ce în noaptea de miercuri spre joi au fost prinși de poliţiştii de la Crimă Organizată vânzând droguri. În aceeași noapte, oamenii legii au efectuat percheziții în imobilele în care locuiesc cei trei și au găsit substanțe interzise.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpaţilor: 1. S(…) D(…) S(…), pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 367 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, art. 4 al. 1 din Lg. 143/2000 cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal. 2. N(…) A(…) D(…), (…) 3. J(…) I(…) – C(…), (…) dispune arestarea preventiva a inculpaţilor: (…) pe o perioada de 30 de zile, începând cu data de 19 septembrie 2019 şi până la data de 18 octombrie 2019, inclusiv. (…) dispune încunoştiinţarea unui membru al familiei, pentru fiecare inculpat, despre măsura dispusă. Ia act ca inculpaţii au beneficiat de serviciile unor apărători aleşi. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 19.09.2019 – ora 16:15“, este decizia Tribunalului Vrancea.

Percheziții în Focşani şi Gologanu

Acţiunea de prindere în flagrant şi percheziţiile au fost efectuate miercuri, în Focşani şi Gologanu, iar în seara aceleiaşi zile la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au ajuns mai multe persoane pentru a fi audiate. La finalul audierilor pe numele a trei dintre ele au fost emise ordonanţe de reţinere. Cei trei au fost arestați ieri.

Principalul suspect din acest dosar a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce vindea droguri mai multor persoane. Este vorba despre etnobotanice. După prinderea în flagrant a bărbatului, politiştii de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au efectuat cinci percheziţii, în timpul cărora au găsit şi alte cantităţi de droguri, inclusiv cannabis, minicântare, grindere, dar şi importante sume de bani, în lei şi euro, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În total, la sediul DIICOT au ajuns pentru audieri nouă persoane, ordonanţe de reţinere fiind emise doar pe numele a trei: D. S. S., I.C.J. şi A.D. N. Cercetările în acest dosar continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri şi de substanţe cu efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Ieri, reprezentanţii IPJ Vrancea, au trimis presei o informare cu privire la acţiunea de joi a politiştilor de la Crimă Organizată. Conform acesteia, bărbatul prins în flagrant în timp ce vindea etnobotanice are 31 de ani. Cu privire la sumele de bani găsite, politiştii precizează că a fost vorba de 14.000 lei şi 5.000 euro. “Polițiștii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea și Galați, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Trei bărbați au fost reținuți. La data de 18 septembrie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea și Galați, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au prins în flagrant delict, în municipiul Focșani, un bărbat, de 31 de ani, care ar fi comercializat mai multor persoane substanțe etnobotanice.

De asemenea, au fost efectuate cinci percheziții la locuințele membrilor unei grupări infracționale. Au fost ridicate pentru cercetări 172 de grame de canabis, 175 de grame de substanțe etnobotanice, 11,42 de grame substanță sub formă de pulbere, 7 telefoane mobile, două grindere, trei mini-cântare electronice, două laptopuri, 14.000 lei și 5.000 de euro. Nouă persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, pentru audieri. În urma probatoriului administrat, D.I.I.C.O.T.- B.T. Vrancea a emis ordonanțe de reținere pe numele a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani. Aceștia vor fi prezentați, în cursul zilei de astăzi (ieri-n.r), Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic și consum ilicit de droguri și de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române”, se arată în informarea poliţiei vrâncene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?