Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Asociaţia Berarii României: Ingredientele şi valorile energetice vor apărea pe toate ambalajele de bere din UE până în 2022

Asociaţia Berarii României a semnat alături de Brewers of Europe un memorandum privind etichetarea ingredientelor şi a valorii energetice pe toate sticlele şi dozele de bere din Uniunea Europeană până în anul 2022, a anunţat, joi, asociaţia.

Obiectivele au fost convenite în mod voluntar cu Comisia Europeană şi au fost adoptate de Adunarea Generală a Brewers of Europe în iunie 2019, precizează Asociaţia Berarii României într-un comunicat remis AGERPRES. „Sunt încântat să fac parte din evenimentul de astăzi. Vreau să profit de această ocazie pentru a felicita toţi semnatarii pentru angajamentele de etichetare a alcoolului. Vreau să vă încurajez să continuaţi să fiţi pionieri în sectorul mai larg al alcoolului. Consumatorii au dreptul să ştie mai multe. Mulţi dintre ei îşi doresc mai multe detalii despre ce conţin băuturile şi ce înseamnă pentru sănătatea lor. Ei doresc ca aceste informaţii să fie clare şi transparente – un mesaj recurent pe care îl primim în toate activităţile noastre de sănătate publică şi siguranţă alimentară”, a declarat comisarul pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, prezent la eveniment.

Scopul acestui memorandum este ca organizaţiile să-şi asume responsabilitatea publică pentru declararea ingredientelor şi informaţiilor energetice pe etichetele produselor lor, în timp ce asociaţiile comerciale susţin aceste eforturi, inclusiv prin stabilirea obiectivelor sectoriale locale şi raportarea colectivă. „Memorandumul este deschis pentru companii şi asociaţii din toate sectoarele băuturilor alcoolice, cu condiţia ca semnatarul să aprobe pe deplin acest document şi angajamentul său pentru etichetarea pe ambalaj atât a ingredientelor cât şi a valorilor energetice. Dorinţa finală este de a oferi consumatorilor informaţii inteligibile, recognoscibile, comparabile şi exacte pentru toate băuturile alcoolice”, arată asociaţia.

Treizeci şi şapte de semnatari iniţiali, inclusiv 25 de asociaţii naţionale de bere, şi-au pus astăzi numele în memorandum şi pe Brewers ‘Ambition 2022, ca parte a unui eveniment care a prezentat sute de mărci diferite de bere din toată Europa, care îndeplinesc deja cerinţele de etichetare şi demonstrează seriozitatea angajamentului şi diversitatea crescândă a unui sector european de bere care numără peste 9.500 de producători. Din anul 2015, membrii Asociaţiei Berarii României au ales să aplice voluntar Regulamentul UE 1169/2011, referitor la informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare. Pe parcursul acestor patru ani, informaţia privind ingredientele a fost preluată în proporţie de 100% de către toate mărcile membrilor, faţă de media de 85% la nivel european.

Potrivit producătorilor de bere din România, valoarea energetică corespunzătoare pentru 100 ml de produs a fost deja inclusă progresiv pe etichete, fie în varianta lor tipărită, fie în varianta lor online, astfel încât consumatorul român o poate regăsi în prezent în cazul a 76% din produsele aflate în portofoliile membrilor Asociaţiei Berarii României.

Întregul articol pe https://bit.ly/2klFZbB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?