Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Harvey Weinstein, vizat de noi acuzaţii, cu câteva zile înainte de procesul său

Producătorul de film Harvey Weinstein, pus sub acuzare pentru două agresiuni sexuale, urmează să fie notificat în legătură cu noi acuzaţii formulate împotriva lui, care ar putea să complice sarcina avocaţilor apărării şi să determine o amânare a procesului său iminent, informează AFP. Biroul Procuraturii din Manhattan a anunţat joi că a obţinut un nou act de acuzare în acest proces, devenit emblematic pentru mişcarea #MeToo, fără să dezvăluie însă conţinutul documentului.

Potrivit unor informaţii apărute în mass-media americane, parţial confirmate de avocaţii apărării, noul act ar putea să permită acuzării să marcheze puncte importante în privinţa unei chestiuni-cheie din dosar, ce vizează numărul acuzatoarelor lui Harvey Weinstein care ar fi autorizate să depună mărturie în proces. Acesta ar trebui să înceapă pe 9 septembrie odată cu selecţia juraţilor. Producătorul de film căzut în dizgraţie, în vârstă de 67 de ani, care a afirmat întotdeauna că raporturile sale sexuale au fost consensuale şi care ar urma să pledeze încă o dată nevinovat luni, a fost acuzat de abuzuri sexuale diverse – de la hărţuire şi până la viol – de peste 80 de femei, inclusiv de numeroase celebrităţi.

Însă cofondatorul studioului Miramax şi al The Weinstein Company, mult timp considerat o personalitate influentă la Hollywood, a fost până acum cercetat doar pentru două agresiuni prezumtive: o agresiune sexuală comisă în 2006 asupra unei asistente de producţie şi un viol comis în 2013 asupra unei femei a cărei identitate nu a fost făcută publică. Or, noul act de acuzare, care va fi dezvăluit luni, ar include mărturia actriţei Annabella Sciorra, cunoscută din serialul „Clanul Soprano”, potrivit unor companii mass-media americane. Încă din octombrie 2017, într-un articol publicat în The New Yorker, ce a contribuit la apariţia mişcării #MeToo, ea l-a acuzat pe Harvey Weinstein că a violat-o în 1993 în apartamentul ei din Manhattan.

Întregul articol pe https://bit.ly/33YIzGj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?