Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cazuri la UPU Focșani: gravidă bătută, adolescent automutilat, tânăr în comă, copii accidentați

Sfârșit de săptămână aglomerat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Focșani. Sâmbătă, un bărbat în vârstă de 63 de ani din Focșani a ajuns la spital la ora 15:05. A fost diagnosticat cu stop cardio-respirator ireversibil și a fost declarat decedat la ora 16:05. O focșăneanca în vârstă de 64 de ani a primit bilet de trimitere la psihiatrie după ce a înghițit mai multe pastile. Pacienta a fost diagnosticată la ora 18:51 cu ingestie voluntară medicamentoasă, T. pulmonară și MTS (metastază) cerebrale. O femeie în vârstă de 27 de ani din Galați a avut nevoie de ajutor medical la ora 22:05 după ce a fost victima unei agresiuni în urma careia a suferit o rană la nivelul capului. Aceasta a fost diagnosticată cu plagă contuză în regiunea occipitală însă a refuzat internarea.

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Mărășești a ajuns la spital duminică la ora 03:05 din cauza unei agresiuni, dar în stare de ebrietate. Conform buletinului de presă al unității medicale, a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral deschis cu plagă contuză parietală stânga, dar tânărul a refuzat internarea. Tot în urma unei agresiuni și aflat în stare de ebrietate a avut nevoie de ajutor medical și un gălățean în vârstă de 28 de ani. Acesta a suferit lovituri la nivelul capului și a fost diagnosticat la ora 04:11 cu traumatism cranio cerebral deschis cu plagă occipitală și parietală dreapta, dar și traumatism facial. Pacientul a fost internat la secția de chirurgie.
Lovit la față și cu rană la mână a ajuns la U.P.U și un bărbat de 39 de ani din Focșani la ora 04:21 după ce a avut de suferit din aceeași cauză. Cadrele medicale de specialitate l-au diagnosticat cu traumatism cranio facial și plagă contuză la mâna dreaptă însă nici acesta nu a rămas internat. La ora 4:00 a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Focșani un tânăr în vârstă de 18 ani din Bălești de după ce a consumat alcool și etnobotanice. Conform buletinului de presă al unității medicale, acesta a fost diagnosticat cu status post consum de alcool și etnobotanice și s-a eliberat bilet de trimitere la secția de psihiatrie.
Duminică, după ora prânzului, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentelor rutiere suferite: la ora 12:33 un copil în vârstă de șase ani din Focșani a fost internat la secția de chirurgie infantilă după ce a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut închis și traumatism de claviculă stângă; un bărbat de 29 de ani din Focșani a ajuns la U.P.U la ora 17:40 cu lovituri la nivelul capului și vânătăi la umărul și brațul stâng, pacientul fiind diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut închis, contuzie la umăr și cotul stâng și hematom epicranian însă nu s-a internat.

De asemenea, o femeie în vârstă de 24 de ani, cu sarcina de 14 săptămâni în evoluție, a refuzat internarea deși s-a ales cu lovituri și răni în partea stângă a frunții dar și vânătăi la coapsă, braț și umăr. Ea a fost diagnosticată cu traumatism cranio cerebral cu plagă escoriată frontal stânga, contuzie coapsă stânga, braț stâng și umăr drept. O fetiță de 4 ani, din Focșani, a ajuns la spital la ora 17:56 cu vânătăi la cot dar și la nivelul gâtului. Pacienta a fost diagnosticată cu contuzie la cotul stâng, cervicală, escoriații față externă cot stâng și în regiunea cervicală fiind internată la secția de chirurgie infantilă.
La spital a ajuns și un bărbat în vârstă de 53 de ani din Odobești după ce a suferit o căzătură de la același nivel în condiții incerte. Acesta mirosea a alcool și prezenta răni la nivelul feței, lovituri la ambele brațe dar și la piept. Bărbatul a fost diagnosticat cu policontuzie, traumatism cranio facial cu plagă contuză zigomatică stânga, hematom brațe bilateral și toracică anterior și halenă etanolică însă a refuzat internarea.
În după amiaza zilei de duminică, la ora 18:50, un tânăr de 27 de ani din Soveja a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a a fost victima unei agresiuni și avea lovituri la nivelul feței și rană la urechea stângă dar și la braț. Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio facial, hematom frontal orbital stâng, plagă contuză pavilionul ureche stângă, contuzie la brațul drept și a fost internat la secția de oftalmologie.
După ce a fost victima unui accident rutier, la U.P.U a ajuns și o femeie de 43 de ani din București care a suferit mai multe contuzii însă nu s-a internat.
Un adolescent în vârstă de 17 ani din Biliești și-a provocat o tăietură la mâna stângă și a ajuns la spital la ora 20:10. Cadrele medicale l-au diagnosticat cu plagă tăiată la antebraț stâng prin automutilare însă pacientul a părăsit unitatea fără aviz medical.
După ce a suferit un accident rutier, un tânăr de 19 ani din Mărășești a ajuns în comă la spital la ora 21:15. Acesta a fost diagnosticat cu comă Glasgow 5 – 6 puncte, politraumatism, traumatism cranio cerebral închis, traumatism de coloană cervicală, traumatism abdominal pelvin, traumatism toracic și cu emfizem subcutanat stâng și a fost internat în secția de chirurgie la terapie intensivă. Din aceeași cauză a fost internat la chirurgie și un băiețel în vârstă de 6 ani din Tulnici. Copilul a ajuns la spital la ora 19:36 și a fost diagnosticat cu traumatism cranio facial și coloană cervicală, placă contuză la genunchiul drept și fractură ram vertical și unghi mandibular stâng după ce s-a lovit la nivelul feței și prezenta o rană la genunchi și fractură la mandibulă.
Au mai avut nevoie de îngrijiri medicale în urma accidentelor rutiere: un tânăr din Tulnici, care a fost diagnosticat la 19:32 cu politraumatism, traumatism toraco- abdominal – pelvin, traumatism de coloană L-S și șold drept, însă a refuzat internarea; o femeie de 65 de ani din Tulnici diagnosticată la ora 19:30 cu traumatism cranio facial cu hematom epicranian stâng, contuzie la coloana cervicală și traumatism de membru superior stâng și a fost internată la secția de ortopedie; un tânăr de 20 de ani din Focșani care a ajuns la spital la ora 21.10 după ce a suferit lovituri la nivelul capului dar și pieptului și avea coaste fracturate. Pacientul a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut închis, traumatism toracic, claviculă stângă și fracturi costale C2 C6 stângă și a fost internat la secția de chirurgie; un tânăr de 20 de ani din Mărășești care s-a lovit la nivelul feței în momentul accidentului a fost diagnosticat la ora 21: 20 cu politraumatism, traumatism cranio facial acut deschis, plagă contuză frontală stânga, hematom periorbital, fractură frontală stânga, humosinus etmoidal stâng, fractură unghi și ram vertical mandibular stâng însă a refuzat internarea.
După ce a fost agresat, un bărbat în vârstă de 37 de ani din Urechești a avut nevoie de ajutor specializat luni, la ora 00:15. Acestea a avea lovituri și răni la cap dar și la piept, abdomen și vânătăi la șold și piciorul drept. Cadrele medicale au diagnosticat pacientul cu traumatism cranio cerebral cu plagă contuză vertex, traumatism la coloana cervicală, traumatism toraco-abdominalo – pelvin, contuzie șold și femur drept dar a refuzat internarea. Din aceeași cauză a ajuns la U.P.U și un bărbat în vârstă de 46 de ani din Cotești. Pacientul prezenta lovituri la nivelul feței și o rană la sprânceana dreaptă, lovituri la nivelul pieptului și abdomenului dar și vânătăi la mâna stângă. La ora 00:10 a fost diagnosticat cu traumatism cranio facial cu plagă contuză sprâncenară dreapta, traumatism toraco – abdominal – pelvin și contuzie braț stâng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?