Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Cum deosebești marcajele și indicatoarele din arealul montan și submontan al Vrancei de alte semne

Pentru evitarea riscurilor de rătăcire din cauza interpretării eronate sau necunoașterii semnelor, marcajelor și indicatoarelor din arealul montan și submontan al Vrancei, considerăm utilă informarea cu privire la acestea.

Semnele de marcaj ale traseelor turistice sunt banda verticală, crucea cu brate egale, triunghiul echilateral şi punctul într-un cerc. Culorile pentru semnele de marcaj sunt: roşu, galben şi albastru, obligatoriu pe fond alb (cu dimensiuni ale laturilor/ diametrului de cca. 16 – 20 cm.) aplicate cu vopsea pe structuri naturale (arbori, stânci) sau antropice. La majoritatea capetelor de trasee, la intersecțiile dintre trasee sau în zonele de interes deosebit (puncte de belvedere, vârfuri, zone de risc, etc.) sunt instalate panouri de informare, avertizare, săgeți sau indicatoare.

Atenție! În spațiul montan există și o multitudine de alte semne și marcaje cu funcții și semnificații specifice, ce nu trebuie asociate sau confundate cu marcajele și semnele pentru trasee turistice.

În categoria aceasta sunt cuprinse:

– marcajele traseelor cicloturistice

– marcajele forestiere/ silvice (limite de parcele și subparcele, borne silvice, piețe de probe)

– marcaje de limită de proprietăți sau unități administrative

– marcajele de limită ale ariilor naturale protejate.

Sursa text și foto: Facebook Salvamont Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?