Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Tabăra internațională „Matematică fără frontiere“, de la Gălăciuc, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 2-8 august 2019 s-a desfăşurat în Tabăra Gălăciuc – Tulnici, proiectul educaţional internaţional „Matematica fără frontiere”, în cadrul Concursului Naţional de informatică „Infoeducație” la care au participat elevi şi profesori din Republica Moldova (Criuleni, Soroca, Voloviţa, Mălăieşti) şi din judeţul Vrancea. Conform datelor furnizate de Gabriela Gherman, inspector de matematică al IȘJ Vrancea, sâmbătă, 3 august, la Şcoala Gimnazială Paltin au avut loc: o lansare de carte, activităţi de matematică-educaţia digitală, vizită la muzeul etnografic Paltin şi la biserica satului. În următoarea zi, la Şcoala Gimnazială Tulnici au avut loc activităţi matematice-educaţia digitală precum aplicaţia Kahoot, urmate de o vizită la „Rădăcinile Vrancei” din Bârseşti şi la monumentul istoric „Ştefan cel Mare” din Dumbrava, Bârseşti.

Luni, 5 august s-a desfășurat o activitate în cadrul proiectului „Vrancea Eroică”- pictarea drapelului României pe o suprafaţă de 3000 metri pătraţi, proiect iniţiat şi coordonat de Consiliul Judeţean Vrancea. Ulterior, a avut loc o vizită la Mausoleul Mărăşeşti şi în Piaţa Unirii din Focşani.

Marți, 6 august 2019, la Şcoala Gimnazială Negrileşti au fost din nou activităţi matematice-educaţia digitală precum aplicaţiile Quiziz şi Socrative, concurs: „Matematica fără frontiere”- ediţia a II-a, cu participarea elevilor din Republica Moldova şi judeţul Vrancea, o vizită la primăria Negrileşti şi la Casa memorială „Dumitru Pricop”. Seara, toţi participanţii din tabără s-au bucurat de spectacolul omagial „Vrancea Eroică” de la Mausoleul Mărăşeşti.

Miercuri, 7 august 2019 a avut loc festivitatea de premiere, urmată de drumeţii la Cascada Putnei şi la Mănăstirea Lepşa. Programul fiecărei zile a fost completat cu participarea la prezentările multimedia şi de roboţi din cadrul programului taberei Infoeducaţie. Activităţile matematice cât şi cele extracurriculare au fost coordonate de profesorii de matematică Tătaru Ionel, Tătaru Stăncuţa, Zaharia Rică, Zaharia Carmen şi inspectorul şcolar pentru matematică Gherman Gabriela.

Atât la festivitatea de deschidere cât și la cea de premiere au fost prezenți Dănuț Cristian, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea și Aurel Șelaru, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Vrancea.

Premianţii concursului au primit diplome, cărţi şi premii în bani, oferite cu generozitate de Consiliul Judeţean Vrancea, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Uniunea Profesorilor de Informatică din România reprezentată de profesorii Ovidiu Domşa şi Emil Onea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?