Daimler și Bosch au primit aprobarea pentru a testa parcarea automată cu valet

0
23

Daimler şi Bosch vor testa în Stuttgart, Germania, sistemul AVP – parcarea automată cu valet, fără niciun efort din partea şoferului – folosind tehnologia de conducere autonomă, după ce autorităţile locale au acordat producătorului auto permisiunea de a începe aceste experimente, transmite Reuters.

Bosch este cel mai mare furnizor de componente auto şi de tehnologie în domeniul motoarelor diesel, printre ai cărui clienţi se află cei mai importanţi producători auto globali, de la Volkswagen AG la General Motors şi Fiat Chrysler (FCA). Serviciul de parcarea automată cu valet va începe în garajul muzeului Mercedes-Benz, folosind infrastructura furnizată de tehnologia Bosch de la Daimler. Va fi primul sistem de conducere automată fără şofer care va avea categoria „Level 4”, aprobată pentru folosire zilnică. Vehiculele „Level 4” dezvoltate de Daimler vor fi complet autonome în majoritatea condiţiilor de trafic. Accentul va fi pus pe dezvoltarea de mobilitate electrică, conectivitate şi tehnologie de conducere autonomă pentru vehiculele comerciale.

Tehnologia, accesată prin intermediul unei aplicaţii de pe smartphone, ajută maşina să caute un loc vacant pe cont propriu şi să parcheze acolo fără ajutor, după ce şoferul a lăsat vehiculul în garaj. Conducătorul auto poate găsi maşină în acelaşi loc în care a lăsat-o, când are nevoie de ea, a precizat Bosch. Din 2015 Bosch şi Daimler cooperează pentru dezvoltarea unui sistem de parcare automată fără şofer. Recent, Daimler a anunţat că va investi în următorii ani 500 de milioane euro (573 de milioane de dolari) pentru a dezvolta camioane autonome. Decizia face parte din planul Daimler de a investi 2,6 miliarde euro în cercetare şi dezvoltare, în cadrul eforturilor de a produce camioane electrice de serie începând din 2021. Mercedes-Benz, principala marcă a grupului german, testează în prezent camioane electrice eActros cu o autonomie de până la 200 de kilometri. În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here