Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Judoka focșăneni, la Festivalul Olimpic al Tineretului European!

 

  • Giorgia Hagianu și Alexandru Matei vor reprezenta România la competiția europeană a cadeților de la Baku, în Azerbaidjan

          Echipa de judo ce va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European are în componență și doi sportivi din Vrancea, cei mai buni din țară la categoriile lor de vârstă. La 40 kg, va concura Giorgia Hagianu, de la CS Unirea Focșani, eleva senseilor Adrian Moldoveanu și Mugurel Popa, iar la 50 kg, Alexandru Matei, de la LPS CSM Focșani 2007, antrenat de profesorii Iulian Surlă și Stănică Grosu. Cei doi focșăneni sunt medaliați cu bronz la recent încheiatul Campionat European de cadeți și sunt campioni ai României la 44 kg., respectiv 50 kg.

Despre judoka români care vor participa la FOTE, site-ul COSR scrie că sunt gata de luptă pentru medalii. Unii dintre ei sunt deja medaliați în competițiile europene ale categoriei dar toți știu că în Azerbaidjan pot face primul pas cu dreptul în lumea olimpică. Arena în care se vor desfășura întrecerile e una impresionantă. Heydar Aliyev Arena are o capacitate de 8000 de locuri!” Și le urează ”Succes, tricolori!”

Și Giorgia și Alex – locul 4 în clasamentul mondial al categoriei cu 284 puncte ranking – sunt obișnuiți ai concursurilor internaționale puternice, în afara Campionatului European, ei fiind medaliați și ai etapelor de Cupă Europeană sau campionatelor balcanice. Iar Giorgia a concurat în 2018 la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires, în Argentina. Amândoi pot veni acasă cu clasări foarte bune. De ce nu, chiar cu medalii!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?