Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Profesor trimis în judecată după ce a tras de păr şi a ciupit o fetiţă, iar mamei ei i-a pus mâna în gât şi a lovit-o cu mopul

Un profesor de sport de la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă. Victimele cadrului didactic au fost o fetiţă de clasa a II-a şi mama ei. Cadrul didactic are 61 de ani şi se numeşte R.M.B.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, faptele au fost comise la data de 6 noiembrie 2018. Astfel, în data amintită, în timpul orei de sport, în intervalul orar 8.00-8.30, profesorul a agresat-o fizic şi verbal pe fetiţa de clasa a II-a şi la aceeaşi dată, în jurul orei 11.40, la finalizarea programului, a lovit-o pe mama fetei cu palma peste faţă şi cu un mop în zona umărului.

Anchetatorii au stabilit că în timpul orei de sport, cadrul didcatic a jignit-o pe fetiţă, a tras-o de păr şi a ciupit-o de faţă, după care a smucit-o, în momentul în care copila a început să plângă. Fetiţa a susţinut că profesorul a fost violent cu ea, pe motiv că nu ar fi fost atentă, afirmaţie pe care copila a negat-o. Spusele fetei au fost susţinute şi de mama unui alt copil căreia acesta i-a povestit după ore ce s-a întâmplat în ziua respectivă la şcoală cu a lui colegă. Femeia a mai declarat şi că profesorul ar mai fi venit şi băut la ore, dar şi că a mai avut un comportamnet violent şi faţă de alţi copii.

În aceeaşi zi, la ora 11.30, mama fetei a venit să o ia pe aceasta de la şcoală şi astfel a aflat că fiica ei a fost agresată de cadrul didactic. Femeia a informat conducerea şcolii, iar la plecare, pe holul unităţii de învăţământ s-a întâlnit cu profesorul pe care l-a întrebat de ce i-a agresat fetiţa. Conform celor reţinute în rechizitoriu, în momentul în care femeia i-a adresat întrebarea, cadrul didactic a devenit recalcitrant, i-a băgat mâna în gât şi a lovit-o cu palma peste barbă. Apoi, cadrul didactic a pus mâna pe un mop folosit la curăţenie şi a lovit-o pe femeie cu el peste umăr. Aspectele cu privire la incidentul petrecut în holul şcolii au fost confirmate şi de o îngrijitoare care a intervenit pentru a aplana conflictul, dar şi de un alt cadru didactic care a văzut când femeia era lovită cu mopul şi a intervenit şi el pentru a-şi calma colegul.

La audieri, inculpatul nu a recunoscut fapta. Cu privire la incidentul în care a fost implicată fetiţa, bărbatul a afirmat că fata nu era atentă şi doar a întrebat-o de ce face panaramă, adăugând că nu-şi aminteşte să o fi lovit. Referitor la incidentul cu mama fetiţei, cadrul didactic a spus că femeia a fost cea care a vrut să-l lovească cu mopul, moment în care el i l-a luat din mână şi i l-a aruncat pe jos, fără să o şi lovească cu el.

Cele două persoane vătămate nu se constituie părţi civile în dosarul care a fost deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Focşani şi are ca obiect “purtarea abuzivă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?