Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Bărbat înjunghiat fără motiv; în urmă cu mai mulți ani, autorul a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor

Un bărbat de 50 de ani, din comuna Dumitreşti, care a fost la un pas de a-şi omorî un consătean, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, acuzat fiind de săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat. La data de 13 iunie a.c., bărbatul, care acum a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, a lovit o persoană cu cuţitul în zona abdominală, victima suferind o intervenţie chirurgicală la scurt timp după incident. Cadrele medicale au concluzionat că bărbatului înjunghiat i-a fost pusă viaţa în pericol. Victima a declarat că se constituie parte civilă în dosar cu suma de 30.000 euro.

Anchetatorii au stabilit că, la data amintită, inculpatul şi persoana vătămată s-au întâlnit la un magazin din localitate, aceasta din urmă fiind băută. Primul care a ajuns la magazin a fost bărbatul înjunghiat. După el a venit şi inculpatul care a intrat în magazin şi şi-a tras un scaun de la masa la care se afla victima. Persoana vătămată i-a cerut vânzătoarei mai multe produse şi le aştepta la masă. Intrucât la magazin mai erau şi alte persoane, care vorbeau urât, persoana vătămată le-a atras acestora atenţia cu privire la limbaj, fără să i se adreseze inculpatului în mod special. În acel moment inculpatul a întrebat-o pe partea vătămată dacă are ceva cu el, spunându-i “băi Vili, ce ai tu cu mine? Ce rău ți-am făcut?, întrebări la care persoana vătămată i-a spus că nu are nimic.

 

Inculpatul a scos cuţitul de la şosetă

Inculpatul a scos cuţitul de la şosetă şi i-a aplicat victimei o lovitură în abdomen. Apoi, partea vătămată şi-a scos cuţitul din burtă şi s-a ridicat de la masă, după care a căzut împreună cu inculpatul, care dacă nu ar fi fost oprit de martori probabil că ar mai fi lovit. Inculpatul a fost imobilizat de fratele victimei, care se afla şi el acolo, iar fratele inculpatului, de față și el la incident, i-a luat acestuia cuţitul din mână şi l-a predat apoi poliţiei. Totodată s-a sunat la 112.

Fratele inculpatului şi un alt martor au luat victima în maşină şi au plecat cu ea către ambulanţă cu scopul de a scurta drumul, iar inculpatul a fost scos din magazin şi ţinut până când poliţiştii au ajuns la faţa locului.

Şi autorul a avut nevoie de îngrijiri medicale, el primind 7-8 zile de îngrijiri medicale. Pentru rănile suferite de el nu a fost trimis nimeni în judecată, întrucât s-a considerat că s-a impus imobilizarea sa.

Bărbatul nu este la prima abatere. El a mai fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce a luat viaţa unei persoane. La audieri, el a recunoscut fapta, dar nu a avut o explicaţie pentru comiterea ei. Le-a spus anchetatorilor că nu-şi explică de ce a făcut asta şi că, cel mai probabil, alcoolul i-a luat minţile. După comiterea faptei, el a fost arestat, măsura urmând să-i fie verificată în curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?