Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Liceul Teoretic din Odobești va fi modernizat și extins

Primăria Odobești a demarat procedurile legale în vederea atribuirii contractului de achiziție publică de proiectare și execuție în scopul realizării obiectivului „Extindere Liceu Teoretic, amenajare incintă Bază Sportivă, alei și căi de acces”. Proiectul este finanțat din fonduri ale Uniunii Europene prin Programul Operational Regional POR 2014-2020, Axa prioritara 13. Prin intermediul acestui proiect se va construi o aripă nouă în suprafață de 533 mp, care va avea 8 săli de clasă, sală de informatică și camera servere, sală de festivități (amfiteatru), spații de depozitare, secretariat, cancelarie, grupuri sanitare, cameră tehnică.

De asemenea, va fi amenajat un teren de sport multifuncțional în suprafață de aproape 500 mp, un teren pentru festivități în aer liber, alei și căi de acces în suprafață de 2,5 mii mp. Totodată, vor fi amenajate spațiile verzi din apropiere în suprafață de 1,5 mii mp. Valoarea estimată a obiectivului de investiții este de 5,3 milioane de lei (proiectare+lucrări+dotări). Data limită de depunere a ofertelor este 31 iulie 2019. „În cadrul proiectului va fi construită o aripă nouă la Liceul Teoretic din Odobești, care va avea opt laboratoare, dintre care unul de informatică, și o sală de festivități pentru elevii acestui liceu. Laboratorul de informatică va fi complet dotat cu aparatură și tehnologie de ultimă oră, constând în table interactive, laptopuri și tablete de ultimă generație, acestea fiind singura modalitate de comunicare, ceea ce înseamnă că nu va mai fi folosită hârtia și scrierea clasică. Este un proiect prin care va fi modernizat inclusiv terenul de sport, aleile de acces și spațiile verzi“, a declarat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

De reținut că în orașul Odobești se mai află în derulare și proiectul „Modernizare, reabilitare și dotare Liceu Tehnologic Odobești, jud. Vrancea“.  Proiectul este finanțat din PNDL II și are o valoare de adjudecare de peste 4 milioane de lei cu TVA. Clădirea în care funcționează liceul a fost construită în anul 1901 și are 2 corpuri, respectiv corpul A în suprafață de 3067 mp și corpul B cu o suprafață de 870 mp. Acestea vor fi reabilitate și dotate în întregime. „Scopul  acestui proiect de investiții este de îmbunătățire a calității infrastucturii de educație și a dotării liceului pentru asigurarea unui proces educațional de nivel european și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional. Pentru atingerea acestui obiectiv, principalele măsuri de intervenție vor consta în repararea și remedierea degradărilor pe care cele 2 clădiri le prezintă și utilarea acestora cu echipamentele și dotările necesare“, a precizatt primarul Daniel Nicolaș. În prezent, la acest liceu sunt înscriși 415 elevi, pe următoarele domenii de pregătire profesională: agricultură, protecția mediului, industria alimentară, economic și comerț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?