Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Tenis – Maria-Daciana Ciubotaru împreună cu Cara Meșter, campioane la dublu la Mamaia IDU Juniors Championship!

 

  • În perioada 30 iunie – 2 iulie, Maria-Daciana Ciubotaru va evolua cu echipa României la Zona A a Cupei Europene de vară pentru 14 ani

          Maria-Daciana Ciubotaru, foarte talentata jucătoare de tenis de la CSM Focșani 2007, componentă a Lotului Național U 14 al României, și pregătită de Firicel Tomai și Răzvan Bănică,  și-a trecut în palmares încă un rezultat de prestigiu. Ieri, împreună cu Cara Meșter, Maria a câștigat proba de dublu a turneului internațional de 16 ani ”Mamaia IDU Juniors Championship”.

Cele două jucătoare, multiple campioane naționale, câștigătoare sau finaliste la dublu în alte turnee internaționale au disputat finala după ce s-au impus cu 6-4, 5-7, 12-10 în meciul cu Ioana Dragomir/Andra Diana Stanci și cu 4-6, 6-4, 10-5, în partida cu Briana Szabo/Crissy Alexia Tudora din semifinale pentru ca în disputa pentru titlu să câștige cu 6-1, 5-7, 10-6 în fața perechii Carmen Andreea Herea/Oana Bianca Marinescu. În acest ultim joc, după un 6-1 rapid în favoarea Mariei și Carei, a urmat o dispută  foarte strânsă în care viitoarele câștigătoare au condus cu 5-2, dar au pierdut setul al doilea cu 5-7, însă tie-break-ul a fost adjudecat relativ ușor.

În proba de simplu, Maria Ciubotaru s-a oprit în șaisprezecimi după ce a cîștigat cu 6-1, 6-0 întâlnirea cu Carina Cavarnali și cu 2-6, 6-4, 6-3 pe cea cu Crissy Alexia Tudora.

În turneul de la Mamaia, Maria a jucat 6 meciuri, a câștigat 5 (2 la simplu și 3 la dublu) a avut un setaveraj de 11-6 și un scor de 104-79 la game-uri.

În acest an Maria-Daciana Ciubotaru a avut un remarcabil parcurs internațional: Paradis Open TEU16, Norvegia – semifinală; Stavanger Open TEU16, Norvegia – sfert de finală; International Championships of Romania 14 ani – semifinală la simplu și campioană la dublu, cu Cara Meșter ; Prof.Dr.Ayhan KIZIL Cup 14 ani, Turcia – sfert de finală la simplu; XXVI Taça Internacional Maia Jovem 2019, Portugalia 14 ani – finală la dublu, cu Cara Meșter, 16-zecimi la simplu; Dr Oetker Junior Trophy – România, 14 ani, finală la dublu, cu Cara Meșter, 16-zecimi la simplu.

În perioada 30 iunie – 3 iulie, Maria-Daciana Ciubotaru va reprezenta România, împreună cu Cara Meșter și Maria Sara Popa – căpitan, Firicel Tomai, la turneul Zonei A a European Summer Cups, 14 ani, 2019, la Blagoevgrad, în Bulgaria. Echipa României va avea ca adversare formațiile Austriei, Bulgariei, Italiei, Poloniei, Serbiei, Spaniei, Turciei.

          Foto, Costin Corcoz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?