Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Proiect aprobat pentru stadionul din Mîndrești

Consilierii locali focșăneni au aprobat, în cadrul ședinței ordinare, proiectul noii baze sportive care va fi realizată în cartierul Mîndrești. Proiectul, inițiat de primarul Cristi Misăilă, prevede amenajarea unui teren de fotbal cu toate facilitățile, inclusiv sistem de iluminat nocturn. Edilul a arătat că este singurul stadion din Focșani care se află în proprietatea municipalității și unde pot fi realizate investiții cu fonduri din bugetul local. Cristi Misăilă a arătat că este o investiție necesară pentru a putea asigura un teren de fotbal pentru echipa Focșaniului, în perspectiva începerii lucrărilor de reabilitare a celorlaltea stadioane din municipiu, prin Compania Națională de Investiții.

Valoarea totală a investiției de la Mîndrești este de 6,2 milioane lei, din care 4,8 milioane lei pentru construcții și intalații. Aceasta este o valoare estimativă, pe baza indicatorilor tehnico-economici, valoarea finală urmând să fie stabilită în urma licitației publice. „Obiectivul de investiții are drept scop amenajarea unui teren de fotbal, a gradenelor aferente, a unor construcții cu destinația de vestiare, a grupurilor sanitare publice și a dotărilor necesare în cartierul Mîndrești, str. Luceafărului”, se arată în prezentarea proiectului de investiție.

Astfel, la stadionul de la Mîndrești vor fi realizate tribune pentru suporteri cu o capacitate de 792 locuri, bănci de rezerve pentru jucători și echipele tehnice, cu minim 13 scaune fiecare. Va fi amenajat un sistem de iluminat nocturn, cu 64 proiectoare de tip LED. De asemenea, tabela de scor va fi cu afișaj LED și semnal auditiv. Nu în ultimul rând, va fi realizat un sistem de supraveghere video, cu 12 camere de luat vederi amplasate atât pe stâlpii gardului de împrejmuire ai amplasamentului, cât și pe clădiri.

Noua bază sportivă va fi destinată derulării competițiilor de fotbal, naționale și locale. „Rezultatele care vor fi obținute prin investiția de față sunt modernizarea bazei sportive a cartierului Mîndrești, aflată într-o stare avansată de degradare, crearea condițiilor adecvate efectuării jocului de fotbal și pentru petrecerea timpului liber prin activități de educație fizică pentru locuitorii zonei, dar și îmbunătățirea condițiilor spațiilor de recreere pentru locuitori”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre, raport ce a fost trimis consilierilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?