Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Spectacol de teatru la Ateneul Popular, pus în scenă de actori nevăzători sau cu probleme grave de vedere

Filialele Bacău și Vrancea ale Asociației Nevăzătorilor din România și Ateneul Popular „Mr. Ghe. Pastia” Focșani, în colaborare, găzduiesc sâmbătă, 29 iunie 2019, de la ora 17.00, pe scena Ateneului Popular ”Mr. Ghe. Pastia” din Focșani, un spectacol de teatru inedit în urbea noastră. Spectacolul are ca protagoniști oameni care nu au făcut școală pentru așa ceva, oameni care sunt dedicați unei cauze și cauza aceasta se numește Iubire, iubire în toate formele ei, dăruire față de semeni, respect față de teatru.

Trupa „Inocent Teatre” din Bacău, formată din actori nevăzători sau cu probleme grave de vedere, membri ai filialei Bacău, prezintă „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian. În distribuție: Cristi Măric, Elena Dumitru, Laura Damian, Vasile Damian, Florin Kovacs, Simona Gavril, Iulian Cioineag și Eugen Baba. Regia: actorul Matei Bogdan.

În calendarul de activități al Asociației Nevăzătorilor din România, la  Festivalul de Artă Dramatică „Stella Maris”- ediția 2018, Constanța, trupa  de teatru s-a clasat pe locul al II-lea pe țară. Spectacolul de teatru urmărește să promoveze o imagine pozitivă a persoanelor cu dizabilitati, să reducă prejudecățile și să informeze corect opinia publică asupra abilităților sau limitărilor pe care le implică dizabilitatea. Este un prilej pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor sociale în ceea ce priveste implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Comunicat de presă Asociația Nevăzătorilor filiala Vrancea

Sursa foto: Youtube DGASPC Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?