Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Bărbat condamnat cu suspendare pentru trafic de minori și șantaj; un minor va fi doar supravegheat timp de 4 luni

Un bărbat acuzat de trafic de minori și șantaj a fost condamnat cu suspendare de magistrații Tribunalului Vrancea. Judecătorii au dispus ca acesta să presteze muncă în folosul comunității la Adăposturile de zi şi de noapte ale Crucii Roşii din Focșani sau la Primaria comunei Garoafa. Decizia nu este definitivă.

„(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 13.06.2019 de Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Vrancea cu inculpatul C(…) I(…)-C(…). Condamnă inculpatul (…), pentru comiterea infracţiunilor: 1. de trafic de minori (…) la 2 ani închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit a si b cod penal. (…) interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi prevăzute de art.66 lit.a și b C.pen. de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. 2. de şantaj (…) la 9 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit a si b cod penal. (…) se va interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea acelorași drepturi prevăzute de art.66 lit.a și b C.pen. de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. (…) inculpatul va executa pedeapsa principala de 2 ani si 3 luni închisoare si pedeapsa complementara a interziceri (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si 3 luni. Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere (…): – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; – să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 96 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Vrancea. (…) obliga inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la una din cele două instituţii: Primăria Focşani – Adăposturile de zi şi de noapte Crucea Roşie şi Primaria comunei Garoafa în măsura în care starea de sănătate îi va permite. (…) dispune menţinerea măsurii controlului judiciar dispusa fata de inculpatul C(…) I(…)-C(…), până la rămânerea definitiva a prezentei hotărâri, dar nu mai târziu de 60 de zile. (…) dispune prelevarea de la inculpat de probe biologice in vederea introducerii profilului genetic in Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpatul la 1000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 19.06.2019“, este decizia instanței.

De asemenea, tot magistrații Tribunalului Vrancea au dispus măsura educativă a supravegherii în cazul unui minor, acuzat de comiterea acelorași fapte. „(…) admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 13.06.2019 de Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Vrancea cu inculpatul C(…) C(…) D(…). Aplică inculpatului minor (…), pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi şantaj (…) măsura educativă a supravegherii pentru o durată de 4 luni; Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Vrancea. (…) dispune menţinerea măsurii controlului judiciar dispusa fata de inculpatul C(…) C(…) D(…), până la rămânerea definitiva a prezentei hotărâri, dar nu mai târziu de 60 de zile. (…) Obligă inculpatul la 1000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică azi, 19.06.2019“, este decizia Tribunalului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?