Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

A făcut abonamente la telefonie pe numele altei persoane; focșănean trimis în judecată

Un tânăr de 26 de ani din Focșani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Este vorba de două fapte după cum arată procurorii în rechizitoriu, fapte comise în aprilie și mai anul trecut.

Anchetatorii au stabilit în urma verificărilor că la data de 27 aprilie 2018, inculpatul a încheiat și semnat în fals un contract, iar la data de 12 mai 2018 a încheiat și semnat în fals un alt contract pe numele unei persoane, ambele pentru prestarea unor servicii de telefonie mobilă, inducând astfel în eroare societatea de telefonie cu privire la identitatea contractantului. Procurorii arătă în rechizitoriu că prin faptele sale inculpatul a produs un prejudiciu de 2989 lei.

Din anchetă a rezultat că tânărul a lucrat ca reprezentant vânzări la o societate din București cu punct de lucru în Focșani, partener al unei firme de telefonie, până la data de 8 iunie 2018. În calitatea pe care a avut-o, la data de 18 aprilie 2018, inculpatul a încheiat un contract cu persoana vătămată pentru un abonament la telefonie mobilă în valoare de 14 euro, abonamentul având inclus și un telefon mobil. Ulterior, inculpatul a încheiat în fals pe numele persoanei vătămate încă două contracte pentru abonamente la telefonie mobilă, beneficiind și de două telefoane mobile pe care le-a vândut contra sumei de 2.500 lei.

După încheierea celor două contracte, persoana vătămată a început să primească facturi foarte mari și l-a sunat pe inculpat. Acesta i-a spus că a făcut un abonament pe numele său și că acest lucru nu îi va genera costuri suplimentare și că în luna iulie 2018 va fi reziliat.

Pentru că nu s-a întâmplat așa, persoana vătămată a mers să vadă ce se întâmplă și așa a aflat că pe numele său au fost încheiate două contracte de care el habar nu avea. La audieri inculpatul a recunoscut că a întocmit în fals cele două contracte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?