Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

Un cetăţean străin a vrut să mituiască un poliţist de la rutier cu 300 de dolari


Un cetățean străin este cercetat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție (SJA) Vrancea, pentru infracțiunea de dare de mită. Străinul este acuzat că i-ar fi oferit inspectorului principal Cătălin Manea (FOTO), din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, suma de 300 de dolari, pentru ca acesta să nu-i rețină permisul de conducere pentru o abatere comisă în trafic.
    Străinul a intrat cu mașina în raza de acțiune a aparatului radar, amplasat în zona Bachus-Popești, cu o viteză de peste 100 kilometri la oră, mai mult cu 50 kilometri peste limita legală, situație care impune aplicarea unei amenzi contravenționale și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Aflând că a fost înregistrat de radar și că va rămâne fără permis, străinul ar fi încercat să o dea la pace cu polițiștii. El i-ar fi oferit inspectorului principal Manea suma de 300 de dolari pentru a-l lăsa să-și continue deplasarea și pentru a nu-i reține permisul de conducere.
    Pentru că bărbatul a tot insistat, inspectorul principal Manea și-a anunțat superiorii. Astfel, ofițerii din cadrul SJA Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au organizat un flagrant, străinul fiind prins în timp ce îi dădea polițistului banii promiși. 
    Procurorul de caz, Săndica Apostolescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, a confirmat faptul că a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant. „A fost organizată o acțiune de prindere în flagrant privind o infracțiune de dare de mită. Este vorba despre un cetățean străin, iar în acest moment (aseară, în jurul orei 19.30-n.r.) nu putem oferi alte detalii cu privire la caz”, ne-a spus procurorul Săndica Apostolescu.
    Aseară, anchetatorii încă nu știau dacă împotriva bărbatului va fi luată sau nu vreo măsură, mai ales că este vorba despre un cetățean străin, iar situația este ceva mai complicată în astfel de cazuri.
Denunțul de ieri, a fost cel de-al doilea din ultima săptămână, după ce, vinerea trecută, șeful postului de poliție din comuna Garoafa a anunțat că un bărbat care transporta vin fără documente legale a vrut să-i dea 200 lei pentru a-l lăsa să plece, și atunci fiind organizat un flagrant.  

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?