Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Târgul micului inventator, la Liceul Teoretic Odobeşti

În curtea Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti a avut loc un târg mai puţin obişnuit, prin intermediul căruia elevii şi-au pus în valoare inventivitatea. Târgul micului inventator a fost organizat pentru Concursul Naţional EcOprovocarea, care îşi va desemna câştigătorii pe data de 10 iunie.

4 elevi de la clasa a XI-a B, respectiv Georgiana Ploscaru, Bianca Onel, Cristina David şi Teodor Bratosin, au lucrat din beţe de îngheţată obiecte decorative, la bibliotecă. Petre Nicu a construit un ventilator funcţional dintr-un borcan şi cd-uri, Răzvan Raşcanu şi Andrei Jitea de la IX A au meşterit un avion. Daniela Olteanu de la VIII B a inventat o mașinărie cu motor, Marius Birjan de la aceeași clasă a realizat un circuit, Mirabela Lungu şi Valentina Nan au lucrat şi ele la o mașinuță, Stoian Dragoş de la XI B a făcut un scripete, Daniela Rotaru de la X B a creat şi ea o mașinărie, iar Andreea Vulcan, de la IX A, a construit o fântână în miniatură.

Iulian Tudorache de la VI B a construit o căsuţă, iar un elev de la clasa a V-a A, Marius Arsenie, a inventat un miniflex. Un circuit a fost realizat şi de Bogdan Pepene şi Dănuţ Cimpoieşu, de la VIII C, precum şi de Violeta Tofan de la VIII A. O altă invenție din materiale reciclabile a fost adusă la târg de Alin Grebeniţă, de la VIII C. Andreea Tudose şi Andreea Ţinică de la VII B au realizat din pietre pictate un cactus şi o buburuză. „Am lucrat în echipă. Le-am făcut în seara aceasta. Unde-s doi puterea creşte!”, a povestit Andreea Tudose.

Denisa Vrînceanu de la VI B a realizat un tablou cu pietre pictate, iar mai mulţi elevi de la clasa a VII –a C: Sebastian Cristea, Rebeca Uluitu, Mădălina Hurmuz, Mario Ivan, Ana Maria Ciocan, Mihai Rotaru şi Mihaela Spiridon, au realizat un covoraş din carton, boabe de porumb şi fasole. „A fost un proiect în care am pus toţi multă pasiune şi multă muncă! Când am văzut că l-am terminat nu vă imaginați ce fericiţi eram! Ne bucurăm că am putut contribui la această activitate!”, ne-a mărturisit Rebeca Uluitu, de la VII C, despre covoraşul realizat de ea şi de colegii ei pentru Târgul micului inventator.

Elevii au fost coordonaţi în activitatea lor de profesoara de fizică Mioara Cucu, de la Liceul Teoretic Odobeşti, care este coordonator al echipei de târguri la Concursul EcOprovocarea.

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?