Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Peste zece tone de deşeuri, reciclate la Şcoala din Nereju

La Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti” Nereju sunt elevi de nota 10 şi la capitolul reciclare. De curând, s-a încheiat a şaptea campanie de ecologizare care a avut ca rezultat trimiterea spre reciclare a peste o tonă şi jumătate de deşeuri (PET-uri, sticlă, hârtie, deşeu folie, doze de aluminiu, HDPE-uri şi altele).

Cumulând cantităţile recilate anterior cu cantitatea de deşeuri colectată în această ultimă campanie s-a depăşit pragul de 10 tone de materiale colectate selectiv care au luat drumul reciclării. Elevii sunt foarte mândri de reuşita lor. Cu răbdare şi multă perseverenţă ei reciclează aroape tot în gospodăriile lor. Sunt conştienţi că ceea ce fac este pentru a avea un viitor mai bun, mai frumos. „Îmi doresc să nu trăiesc înconjurat de gunoaie. Prin faptul că aduc la magazia şcolii P.E.T.-uri, sticle şi alte lucruri ce iau drumul reciclării contribui şi la dotarea şcolii în care învăţ. Sunt mulţumit pentru că ştiu că fac lucrurile corect în domeniul protejării mediului în care trăiesc”, este de părerea elevul Răzvan Puţoi. Dar şi eleva Violeta Enachi consideră că: „Avem profesori dedicaţi, care se străduiesc să ne călăuzească pe drumul cel bun în toate domeniile. Îi apreciem şi încercăm şi noi să nu îi dezamăgim”.

Tot mai mulţi adulţi se implică în acţiunile desfăşurate de elevi. Au înţeles că nu este corect să incinereze deşeurile sau să le arunce la întâmplare. „Mă bucur că pot recicla şi că mă pot implica pentru ca urmaşii mei să poată trăi puţin mai bine. Este lăudabil ce se întâmplă la şcoala din comunitatea noastră”, a declarat Petrescu Mirela.

Cristiades Adina este de părere că: „În primul rând, trebuie să fim un exemplu pentru copiii nostri, dar, câteodată, nu conștientizăm cât de important este să le vorbim despre obiceiuri, stil de viață, mediu, poluare. Aşadar, le multumim dascălilor din cadrul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Gusti” Nereju, pentru implicare şi pentru faptul că prin copii, au reușit să schimbe şi mentalitatea părinților, implicandu-i în activitățile dedicate reciclării”.

Chiar dacă nu conștientizăm, anual se produc tone sau zeci de tone de deșeuri care sunt depozitate fie în gropi, fie sunt aruncate în diverse locuri sau incinerate. Niciunul dintre noi nu ar trebui să fie indiferent, ci atenţi la importanţa reciclării deșeurilor! Odată cu acest lucru, ajutăm mediul şi implicit, pe noi!”, este de părere Marcu Lăcrămioara.

Sperăm ca şi alte instituţii să preia modelul adoptat de Şcoala Gimnazială ,,Dimitrie Gusti” Nereju. Astfel, nu vom mai fi îngrijoraţi că în jurul nostru sunt tot mai multe gunoaie”, a declarat domnul Zamfir Enache.

Este de neconceput ca o formă de viaţă inteligentă să-şi distrugă mediul în care trăieşte, singura planetă pe care poate vieţui. Dacă vom aştepta ca alţii să strângă gunoaiele pe care noi le aruncăm sau ca natura să se regenereze indiferent de câte gunoaie aruncăm, vom fi dezamăgiţi. Încurajăm cât mai multe persoane să lase deoparte ignoranţa şi să facă ceva concret în materie de reciclare. Atunci când facem curat în propriile noastre gospodării şi aruncăm gunoiul suntem mulţumiţi, dar uităm că aerul, hrana vin de dincolo de poarta sau uşa apartamentului nostru. Este necesar ca fiecare din noi să se străduiască să păstreze vie natura.

Elevii noştri învaţă prin numeroase activităţi să fie responsabili cu mediul. Ne bucurăm că sunt receptivi la acţiunile de protejare a naturii şă că acţiunile de ecologizare devin tradiţie în şcola noastră”, a declarat doamna director Păucă Simona.

Profesor Măciucă Mirela

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?