Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Atelier de formare “RITM ŞI MIŞCARE ÎN MUZICĂ”, în cadrul proiectului “Sunt Eu… un COPIL”

Cu câteva zile înaintea celebrării zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, în data de 24.05.2019, a debutat proiectul „Sunt Eu… un COPIL“, cu atelierul de formare „Ritm şi Mişcare în Muzică“, dedicat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. La activitate au participat profesori consilieri, profesori de muzică, profesori din învăţământul primar şi preşcolar, care timp de câteva ore au interacţionat în cadrul exerciţiilor de gimnastică ritmică şi mişcare. Cei care au susţinut acest atelier muzical au fost reprezentanţii celor trei instituţii partenere, care au pus bazele acestui proiect: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea, Liceul de Artă “Gh.Tattarescu” Focşani şi Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Mediului “Accord” cu sediul în Mărăşeşti.

Interpretarea instrumentală şi indicaţiile ritmico – melodice au fost realizate de către Verona Calmîş, profesor de pian la Liceul de Artă “Gh. Tatarescu” Focşani şi Vasile Calmîş, profesor de clarinet al aceluiaşi liceu şi director al Asociației „Accord” Mărăşeşti. Elementele de gimnastică ritmică au fost susţinute de Liliana Sandu, profesor logoped al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea.

Proiectul are ca scop dezvoltarea noilor căi de comunicare pentru copiii cu nevoi speciale, şi nu numai, prin stimularea senzorială oferită de muzică, ritm şi mişcare. Activitățile propuse sunt intim relaționate cu muzica și ritmul, producând nenumărate reacții pozitive, favorizând reactivarea memoriei motrice diminuate, dezvoltarea atenţiei şi a controlului, ameliorând starea generală a participanţilor. Atelierul a fost găzduit de Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” din Focşani.

Următoarele activităţi ale proiectului sunt dedicate lucrului cu copiii, cadrele didactice formate vor organiza la nivelul unităţilor şcolare ateliere de muzică, ritm, mişcare cu copiii din grupul ţintă. Coordonatorii proiectului, Liliana Sandu şi Verona Calmîş, consideră că e necesară practica muzicală în jocul cu copiii, aceasta fiind baza interacţiunii dintre ritmurile psihice şi cele fizice declanşate de miracolul pe care cu toţii îl numim MUZICA.

Liliana Sandu, profesor al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea, iniţiator de proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?