Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Papa Francisc le-a oferit unor copii migranţi o plimbare cu papamobilul în Piaţa Sfântul Petru

Papa Francisc le-a oferit miercuri unor copii migranţi recent sosiţi din Libia o plimbare cu papamobilul prin Piaţa Sfântul Petru din Roma, relatează dpa. Cei opt copii s-au plimbat împreună cu Papa Francisc în jeep-ul său alb decapotabil, înainte de audienţa publică săptămânală pe care Suveranul Pontif o acordă credincioşilor. După audienţă, copiii i-au dat papei un banner roşu în formă de inimă, cu semnăturile lor şi mesajul: „Mulţumesc Papa Francisc”.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, a postat pe Twitter o fotografie cu bannerul. Unii dintre copii au fost aduşi în Italia la sfârşitul lunii aprilie prin intermediul unui „coridor umanitar” sprijinit de Ministerul de Interne italian, a afirmat Gisotti într-un comunicat separat. Alţii au sosit cu o barcă de migranţi „în urmă cu câteva luni”, a adăugat el.

Copiii – proveniţi din Siria, Nigeria şi Congo – locuiesc într-un adăpost catolic lângă Roma şi primesc ajutor de la o organizaţie de caritate privată, a spus Gisotti. Francisc, fiul unor imigranţi italieni în Argentina, pledează cu regularitate pentru solidaritate faţă de migranţi şi refugiaţi, deşi s-a exprimat în favoarea unor limite rezonabile ale imigraţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?