Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

ANM: Vremea începe să se încălzească în următoarele două săptămâni; ploile se menţin

Vremea va intra într-un proces de încălzire pe durata următoarelor două săptămâni (până pe 26 mai), însă instabilitatea atmosferică rămâne ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precipitaţii ce îşi vor face apariţia mai ales după 14 – 15 mai în majoritatea zonelor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate luni.

În Moldova, pe tot parcursul intervalului, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative şi, astfel, media regională a acestora va fi de 22 – 24 de grade. Minimele termice vor avea o tendinţă de creştere uşoară în prima săptămână, apoi, până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, iar media regională va fi de 10 – 12 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar cantităţi de apă mai însemnate vor fi posibile în intervalul 16 – 19 mai.

La munte, temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11 – 13 grade, iar în cea de-a doua de 13 – 15 grade. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în uşoară creştere, va fi de 6 – 7 grade. Averse vor fi în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

Întregul articol pe https://bit.ly/2HjBHJ7

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?