Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Comuna Bordești și-a serbat ultimul veteran de război la împlinirea a 100 de ani

Toader Constantin Avram, ultimul veteran de război din comuna Bordești, a fost serbat ieri la împlinirea vârstei de 100 de ani. Manifestarea s-a desfășurat la Căminul Cultural iar organizatorul principal a fost Asociația Națională Cultul Eroilor ,,Regina Maria“ , filiala Vrancea. La eveniment au luat parte viceprimarul comunei Adrian Gavrilă, consilieri locali, preoții Cristinel Muscalu și Dan Burducea, profesorul de istorie Ionuț Bercaru precum și alte cadre didactice, reprezentanți de la armată și Liviu Iritz, de la A.R.P.I.A. ( Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii ) Vrancea. Toader Constantin Avram a fost ostaș al Armatei Române pe Frontul de Est și de Vest în Războiul de Întregire Națională și a luptat pentru pace, pentru unitate și pentru viitorul României.

În cadrul celebrării a 100 de ani, Toader Constantin Avram a fost desemnat și cetățean de onoare al comunei Bordești. „Este o mândrie să mă aflu la acest festin. Este a zecea oară când particip în Vrancea la astfel de festivități, așadar am fost alături de 10 veterani de război care au aniversat împlinirea a 100 de ani. Nenea Costică, așa cum îi spun eu, este un om lucid, un om care se poate deplasa singur, fără a depinde de ajutorul membrilor din familie, un om care dovedește în continuare că este curajos și puternic. Când am preluat sectorul, ca șef de sector, erau 17 veterani, dar rând pe rând au plecat sus în ceruri, rămânând doar unul singur. Din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, urăm un călduros la mulți ani, iar domnul general Dragnea Marin, președintele A.N.V.R care a împlinit recent vârsta de 96 de ani și se ambiționează să îl prindă din urmă pe Nenea Costică, îi dăruiește o diplomă aniversară“, au fost vorbele spuse de reprezentantul A.N.V.R.

Veteranul a fost profund emoționat și mândru că cineva s-a gândit la el, să-l omagieze pentru vitejia de care a dat dovadă în apărarea pământului strămoșesc. Înconjurat de familie, prieteni cât și de reprezentanți ai instituțiilor locale și județene, veteranul a povestit câteva amintiri de pe frontul de luptă și în ochii plini de lacrimi se depănau amintirile. Pe lângă diplome și distincții a mai primit un tort, flori și diferite cadouri.

Cotidianul Monitorul de Vrancea îi transmite veteranului din Bordești multă sănătate, luciditate, să le depene tinerilor din comună amintiri de pe frontul de luptă și zile bune alături de cei dragi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?