Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Focșaniul poate deveni un pol al polo-ului pe apă, în partea de Est a țării!

  • Naționala U 17 a României a câștigat turneul de pregătire de la Focșani ”Vrancea County Water Polo Tournament”

 

Focșaniul a găzduit, în partea a doua a săptămânii trecute, turneul internațional de polo pe apă ”Vrancea County Water Polo Tournament”, organizat pentru pregătirea Naționalelor U 17 ale României, Republicii Moldova, Belarus și Bulgariei, în vederea participării la Campionatul European din Portugalia. Au fost trei seri cu frumos spectacol sportiv în Bazinul pentru înot didactic din Focșani Sud, unde au avut loc în premieră absolută jocuri de polo, pe care focșănenii au avut ocazia să le vadă la ei acasă! Naționala României, despre care președintele Federației Române de Polo pe apă, Călin Găvruș, spunea la conferința de presă premergătoare turneului că reprezintă o generație de mare valoare, a câștigat turneul după ce s-a impus în toate cele trei jocuri pe care le-a disputat. Pe locurile următoare s-au clasat Naționalele Belarus, Moldovei și Bulgariei.

Remarcabilă, dincolo de prestația echipei României, care a confirmat aprecierile anterioare ale președintelui Federației, a fost foarte buna priză pe care jocul de polo îl are la publicul focșănean tânăr și foarte tânăr. În cele trei seri cu meciuri la bazinul din Sud, tribunele au fost aproape pline de adevărați suporteri ai poloiștilor români, care au fost încurajați ca la marile competiții internaționale.

A fost o atmosferă de sărbătoare a sportului în superbul Bazin de înot didactic din Focșani, pe care antrenorul Naționalei Moldovei l-a numit o adevărată perlă, unde și-ar dori să revină. Condițiile de aici, care corespund celor mai înalte standarde în domeniu, fac din Focșani un punct de reper pentru echipele care își doresc loc de pregătire și pentru organizatorii de competiții. Așa cum este, înainte de toate, Federația Română de Polo pe apă, cea care a răspuns invitației Consiliului Județean Vrancea de a veni la Focșani cu un turneu de anvergura celui care a avut loc în perioada 23-27 aprilie, incluzând și zilele cu antrenamente ale echipelor participante la ”Vrancea County Water Polo Tournament”.

          De altfel președintele Federației, Călin Găvruș, și-a anunțat intenția de a aduce la Focșani și alte competiții, inclusiv de seniori, gen turneu de Cupă a României, sau echipe feminine, pentru promovarea acestui sport și atragerea către el și a fetelor. Municipiul Focșani care are singurul bazin de acest gen din această parte de țară ar putea deveni, astfel, un pol al polo-ului. Ceea ce ar putea genera și ideea inițierii copiilor și tinerilor focșăneni în jocul de polo și a înființării la Focșani a unor echipe de juniori. Dintre care unii, ”într-o perspectivă de 8-10 ani”, pot ajunge și în naționalele de juniori ale României, a admis președintele Federației Române de de Polo pe apă, răspunzând la o întrebare pe care i-am pus-o la conferința de presă de joi, 25 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?