Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Părinți, elevi și profesori de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani- voluntari în cadrul SNAC

Ca dascăli simțim nevoia să ocrotim și să ne apropiem cu înțelegere și căldură de copii, tineri și bătrâni. Atunci când în jurul nostru există și copii aflați în dificultate avem datoria morală nu numai de a-i ajuta, dar și de a sădi, în sufletul copiilor pe care îi educăm, dragostea pentru semeni.

Copiii trebuie deprinși să-i ajute pe cei cu care soarta nu a fost foarte generoasă, să nu-i uite, pentru că, ajutându-i, dovedesc dreapta credință, bunătatea, prietenia  și omenia – toate aceste fiind valori morale de înaltă ținută.

Lecțiile de educație civică și de religie îi învață pe copii cum să se comporte, să fie mai buni și mai atenți cu cei din jur, însă acestea nu sunt suficiente. Este necesar să realizăm adesea și alte activități extrașcolare, educaționale, prin care copiii sunt determinați să fie  mai apropiați de cei care au nevoie de ajutor.

Astfel s-a născut și ideea acestui proiect educațional „Lumina Sfântă a Învierii”, aflat la cea de a IV-a ediție, prin care elevii cu care lucrăm sunt, fizic și sufletește, alături de cei  lipsiți de bucuriile Sărbătorilor Pascale.

Finanțarea proiectului este susținută în mod simbolic de cadrele didactice și părinții elevilor de la Școala Gimnazială „ Ștefan cel Mare” Focșani. Produsele strânse timp de o lună, au fost donate azilului de bătrâni Casa Bavareză din  Vârteșcoiu în data de 22 aprilie 2019.

Sperăm ca acțiunile întreprinse în cadrul acestui proiect vor avea ecou în sufletele elevilor, iar ceea ce învață la lecții, în sala de clasă, să pună în practică și cu alte ocazii și, mai ales, să ajungă să o facă  din proprie inițiativă.

 

Coordonator SNAC, prof. Bălan Petruța-Amelia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?