Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – În play-off, în Polivalentă a câștigat Steaua!

 

  • CSM Focșani 2007 – CSA Steaua București 20-25 (9-9)

 

Formații

CSM Focșani 2007: Tevzadze, Cloșcă – Ragea, Pătru – 5, Moisă, Popovici, Hagiu, Miroiu – 6, Bouroș, Țuțu – 3, Mocanu – 3, Rață – 1, Eros, Gramatic – 1, Sladic – 1, Năstăsie.

Steaua București: Răpciugă, Mihalcea – 2, Milosevic – 3, Stavrositu, Johannson, Becheru – 1, Bebasafari – 1, Georgescu – 1, Florea – 2, Constantina – 1, Vegar – 1, Vujic – 3, Humet – 7, Aslanian, Merlă, Orbovic – 3.

 

          CSM Focșani 2007 și Steaua București s-au întâlnit, miercuri seara, în Polivalentă, în etapa a doua a play-off-ului Ligii Naționale de handbal. Au câștigat steliștii cu 25-20 (9-9). La 9 februarie, în returul campionatului, diferența de scor în meciul dintre cele două formații fusese tot de cinci goluri, dar în favoarea focșănenilor care jucaseră impecabil pentru o victorie care avea să le aducă o distanță asiguratoare – în disputa pentru un loc în play-off – față de ocupanta locului al nouălea. Atunci, Steaua nu putuse conta pe foarte valoroșii Humet și Georgescu și nu putuse rezista iureșului focșănean! În partida de miercuri, Steaua a venit la Focșani inclusiv cu cei doi golgeteri și a reușit o remontare spectaculoasă, de la 4-8, la 9-9 în ultimele 8 minute ale primei jumătăți de meci și a sprintat decisiv în ultimul sfert de oră, când s-a desprins la cele cinci goluri la final!

Steaua s-a impus în Polivalentă pentru că Babasafari a fost într-o formă exasperantă pentru atacul gazdelor – ca și pentru public, pentru că focșănenii au ratat prea mult, că au fost nejustificat crispați în unele momente ale jocului, dar și pentru că arbitrii au luat mai multe decizii în defavoarea CSM 2007 care au generat proteste consistente ale unui public bun cunoscător al jocului de handbal.

Partida de miercuri seara dintre CSM 2007 și Steaua a început cu un festival al ratărilor – și al intervențiilor excepționale în poartă ale lui Tevzadze și Babasafari, ca și al unui joc de apărare aproape fără cusur al ambelor echipe, care au făcut ca după 7 minute să fie marcate doar două goluri, 1-1, iar după 13 minute, patru goluri, 4-4. Aceeași productivitate foarte scăzută a fost până la pauza în care s-a intrat cu 9-9. În repriza a doua, primii au marcat focșănenii, dar după 12-12, bucureștenii au trecut pe plus la scor pentru ca în minutul 60, tabela de marcaj să indice 25-20 pentru ei.

A fost un meci spectaculos, cu multe reușite tehnice de rafinament, de bun nivel. Handbaliștii pregătiți de profesorul Sandu Iacob au făcut un joc de mare angajament, s-au bătut până la ultima minge pentru un rezultat bun,  au arătat că-și merită locul între primele opt grupări handbalistice ale țării. Au fost întrecuți, însă de o formație care, la ora disputării partidei, a fost mai puternică!

          În următoarea etapă a play-off-ului, miercuri, 24 aprilie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare, cu Potaissa Turda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?