Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Consiliul Județean va reabilita cu fonduri europene clădirea serviciilor publice comunitare

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan a semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare energetică și lucrări conexe la corpurile C5, C6 și C7, str. Cuza Vodă nr. 56” prin care va fi reabilitată încă o clădire din municipiul Focșani în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. În corpurile de clădire menționate funcționează mai multe servicii publice importante pentru vrânceni, respectiv Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidență a Persoanelor, Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor al municipiului Focșani.

Valoarea totală a contractului este de 3,4 milioane lei, adică 734 mii euro, din care finanțarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene și din bugetul național este de 3,41 milioane lei, adică 716 mii euro, ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă aprobată. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.

Conform unui comunicat de presă, contractul constă în creșterea eficienței energetice în clădirea publică formată din corpurile C5, C6 și C7 de pe strada Cuza Vodă. Vor fi derulate lucrări de intervenție cu scopul termoizolării clădirii, de modernizare a instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, vor fi instalate sisteme de climatizare, va fi modernizată instalația de iluminat, inclusiv prin utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe. Acesta este al 9-lea contract semnat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan în ultimul an și finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional. Perioada de implementare a proiectului este de 44 de luni, în perioada 1 august 2017 – 31 martie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?