Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Filmul „Inimă albastră”, regizat de o vrânceancă, cu Maia Morgenstern în rol principal, va avea premiera astăzi la Sala Balada

Violeta Bîrlă, o tânără vrânceancă, plecată din România de peste 15 ani, va prezenta astăzi, la ora 11:00, la Cinema Balada, în premieră, filmul său „Inimă albastră”.

Filmul ”Inimă albastră”, scris și regizat de Violeta Bîrlă, cu marea actriță Maia Morgenstern în rol prinicpal, spune povestea românilor de pretutindeni. La lansarea acestui film, actrița Maia Morgenstern a transmis tuturor copiilor instituționalizați din Vrancea un gând bun și o căluroasă îmbrățisare, prin intermediul unui autograf.

„Evenimentul va fi susținut de Violeta Bîrlă, actor și regizor, ce își propune să transmită tuturor, prin filmele ei și prin ceea ce povestește, că oricine își poate depăși condiția. Prezentarea evenimentului va fi realizată de îndrăgitul actor Sorin Francu. Filmul ”Inimă albastră”, scris și regizat de Violeta Bîrlă, cu marea actriță Maia Morgenstern în rol prinicpal, este povestea tuturor românilor de pretutindeni.

Pornind de la principiul ”șanse egale”, fiecare copil sau tânăr defavorizat trebuie lăsat și sprijinit să își poată depăși condiția avută prin fapte și idei inovatoare, puse în practică în folosul personal, dar și al comunității, pentru un ”mâine mai bun”. Condiția socială NU trebuie acceptată, ci depășită permanent. Depășirea condiției ține de evidențierea și valorificarea resurselor restante avute de fiecare.

Dacă tinerii vulnerabili vor învăța și reuși să-și depășească condiția, așa cum a reușit domnișoara Violeta Bîrlă, atunci toți ceilalți se vor vedea obligați să respecte principiile de bază, de care avem cu toții nevoie pentru a trăi demn, într-o societate a tuturor. Ne dorim ca prin acest eveniment să facem cunoscut opiniei publice metode de incluziune și să arătăm că vrâncenii alcătuiesc o societate deschisă, pentru care integrarea socială a persoanelor din categorii vulnerabile reprezintă o prioritate.

Experiența unei vieți trăite în centrul de plasament o îndeamnă pe domnișoara Violeta Bîrlă să afirme cu tărie că grupurile vulnerabile au nevoie de IMPLICARE, VOINȚĂ și MUNCĂ. Mulțumim tuturor partenerilor, care prin contribuția lor s-au implicat în reușita acestui eveniment, respectiv: Consiliul Județean Vrancea, Primăria Odobești, Green Garden Resort Odobești, Teatrul Municipal ”Mr. Gheorghe Pastia” Focșani, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, Casa de Cultură ”Constantin C. Giurescu” Odobești”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Adina Lăscan, purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?