Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Gimnastică – Focșăneanca Ana-Maria Bărbosu, cea mai bună sportivă la Zelena Jama Open, în Slovenia!

 

  • Echipa României, cu Ana-Maria Bărbosu în componență, a câștigat concursul la 10 puncte diferență

          Gimnasta focșăneană Ana-Maria Bărbosu, componentă a Lotului național de junioare al României, a fost cea mai bună sportivă a competiției internaționale Zelena Jama Open, ediția a 17-a, care a avut loc sâmbătă, 6 aprilie în Slovenia, în Centrul de gimnastică din Liubliana. Ana Maria Bărbosu a acumulat 51,450  puncte, rezultate din 13,450 la sărituri, 11,300 la paralele, 13,500 la bârnă, 13,200 la sol. Pe locul a doilea s-a clasat colega sa de Lot Național, Amalia Puflea, cu 50,350 puncte. A treia gimnastă româncă aflată în concurs, Maria Ceplinschi, s-a clasat a șasea, cu 46,450.

          Competiția pe echipe – formate din câte trei sportive, a fost câștigată de România, cu 101,800 puncte, cu 10 mai multe decât următoarea clasată.

          ”Ana Bărbosu, Amalia Puflea și Mara Ceplinschi, toate parte a programului „Țară, țară, vrem campioane!”, au dominat cu autoritate competiția, reușind totodată și o dublă românească pe podiumul la individual compus. Primul loc și medalia de aur i-au revenit Anei Bărbosu (51.450 puncte), în timp ce argintul Amaliei Puflea (50.350 puncte). Mara s-a clasat pe locul al șaselea (46.450 puncte). Felicitări din suflet, atât lor cât și antrenorilor care le antrenează și le ghidează pașii zi de zi!”, a fost textul postat sâmbătă, 6 aprilie pe pagina de facebook a Federației Române de Gimnastică.

Iar postarea de duminică, 7 aprilie, de pe aceeași pagină precizează: ”Felicitări, Ana Bărbosu, Amalia Puflea și Mara Ceplinschi. Felicitări și antrenorilor Lucian Sandu și Raluca Bugner, care au făcut deplasarea cu micuțele campioane, dar și celorlalți antrenori de acasă. „Țară, țară, vrem campioane!” este un program național inițiat de Mariana Bitang și Octavian Bellu, fiind sponsorizat de OMV Petrom!”

          Ana-Maria Bărbosu, împreună cu prietena și colega ei de lot Iulia Testianu, au fost pregătite la secția de gimnastică a CSS Focșani de profesorii antrenori Daniela Trandafir și Cezar Stoica iar din februarie 2018 sunt componente ale Lotului Național de gimnastică junioare al României, la Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva, unde sunt pregătite de un colectiv de profesori antrenori condus de Lucian Sandu. Ambele gimnaste de la Focșani au făcut parte din Programul ”Țară, țară vrem campioane!”

Despre performanța Anei-Maria Bărbosu, i-am cerut opinia antrenoarei sale de la Focșani, Daniela Trandafir, care mi-a spus:”Ana-Maria a fost pregătită, ca și Iulia Trestianu, aici la Focșani de mine și de colegul meu, Cezar Stoica. Este un copil foarte bun, foarte ambițioasă. Precum argintul viu. Este precum buretele, absoarbe tot ce i se spune, dorește mereu mai mult și mai mult. Nu mă surprinde rezultatul ei din Slovenia. Dar este doar la început de drum și o așteptăm să crească în performanțe și să confirme în continuare. Așa cum o așteptăm și pe Iulia Trestianu, care a revenit la pregătiri după o accidentare, și care are aceleași calități ca și Ana-Maria!”.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?