Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Sute de lampioane au luminat cerul Focșaniului, în cadrul acțiunii dedicate Orei Pământului

Sute de focșăneni au aprins lampioane, sâmbătă seara, în Piața Unirii din municipiu, în cadrul acțiunii dedicate Orei Pământului. Municipalitatea a pregătit 500 de lampioane, pe care le-a distribuit cetățenilor veniți în Piața Unirii, dar au fost și alte zeci de persoane care au venit cu lampioane de acasă.

Pregătită pentru ora 20,30, aprinderea lampioanelor a fost precedată de un moment muzical, susținut de copiii corurilor din municipiu, moment organizat în cadrul Programului Național Cantus Mundi. Au fost peste 250 de copii care i-au încântat pe cei prezenți cu piese muzicale ale compozitorilor români. Recitalul a fost susținut de Corul “Pastia” al Ateneului “Maior Gheorghe Pastia” – coordonatori Dumitru Sandulachi, Simona Safta și Ionuț Drilia, Corul “Mica Pastorala”- dirijor Dumitru Sandulachi, Corul „Accord” – dirijor Verona Calmîș, Corul Colegiului Cuza și al Școlii ”Duiliu Zamfirescu” – dirijor Mitrita Dumitrache, Corul “Jeunesses” – dirijor Simona Safta, Corul “Diatonic” al Școlii “Nicolae Iorga” – dirijor Andreea Trifan, Corul Școlii Gimnaziale nr.7 și Corul Școlii ”Alexandru Vlahuță” – dirijor Ionuț Drilia și Corul de Gimnaziu al Liceului de Artă “Gh. Tattarescu” – dirijor Ionuț Drilia.

Pentru buna organizare a evenimentului, în Piața Unirii au fost prezente echipe de la Jandarmerie și Pompieri. Cei din urmă au intervenit pentru a curăța copacii de lampioanele care, luate de vânt, au rămas blocate printre crengi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?